Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas teigė, kad Rotušės aikštėje šeštadienio vakarą klaidžiojo net du laukiniai gyvūnai. „Šeštadienio naktis, 24 val. Lapės Kauno senamiestyje, 2 lakstė paklydusios, pasimetusios“, – pasakojo kaunietis.

Gamtos tyrimų centro Ekologijos instituto Žinduolių ekologijos laboratorijos vyresnioji darbuotoja dr. Laima Baltrūnaitė „Delfi“ yra pasakojusi, kad lapių viešnagės miestuose nėra jokia naujiena. Miestams augant ir mažėjant potencialių lapių buveinių, jos ieško naujų ir plečia savo teritoriją. Kadangi lapės yra lengvai prie įvairių gyvenimo sąlygų prisitaikantys žinduoliai, jos gali klaidžioti ir miestų teritorijose esančiuose parkuose, miškeliuose.

Rudoji lapė yra šuninių šeimos žinduolis. Laisvėje gyvenančios lapės paprastai išgyvena 7 metus, o nelaisvėje – 14 metų. Tai vienas labiausiai paplitusių plėšrūnų pasaulyje, dažnas veikėjas ir tautosakoje. Rudųjų lapių yra apie 50 skirtingų porūšių. Lapė aktyviausia nuo vidurnakčio iki aušros. Tuomet ji dažniausiai medžioja, tačiau lapių galima sutikti ir dieną.

Pastaruoju metu laukiniai gyvūnai gana dažnai traukia miesto link. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai liepos pradžioje įamžino į kiemą atsliūkinusį briedį, o rugpjūčio pabaigoje naujienų portalo komanda užfiksavo ir neįprastą laukinio gyvūno išlaisvinimo dramą Žaliakalnyje.

Jei piliečiai pastebi laukinius gyvūnus esant tankiai gyvenamoje teritorijoje, kur gali kelti grėsmę žmonių sveikatos gerovei ar net gyvybei, patariama informuoti atitinkamas institucijas, kad pamatytus laukinius gyvūnus sugautų ir išvežtų.