Nuo pirmadienio vidurnakčio šalyje įsigaliojus karantinui, duris užvėrė didelė dalis parduotuvių ir paslaugų teikimo vietų, esant galimybei darbas vykdomas nuotoliniu būdu.

Nors viešasis transportas, išskyrus naktinius maršrutus, važiuoja kaip įprasta, troleibusai ir autobusai papildomai dezinfekuojami, o vairuotojai neparduoda bilietų.

Į miestą viešuoju transportu išsiruošę kauniečiai saugosi kaukėmis ir respiratoriais, ne vieną kaukėta praeivį galima pamatyti ir centrinėse Kauno gatvėse ar sumažintu tempu dirbančiose įstaigose.

Primename, kad pagal kovo 14 d. priimtą Vyriausybės nutarimą, karantino laikotarpiu draudžiama parduotuvių (išskyrus maisto prekių), prekybos ir pramogų centrų (išskyrus maisto, veterinarijos, vaistinių ir optikos prekių parduotuves juose), turgaviečių (išskyrus maisto) veikla. Vykdyti prekybą internetu leidžiama, kai prekės pristatomos gyventojams.

„Kas vyksta Kaune“ stojantį miesto tempą pirmadienį užfiksavo ir iš aukštai – vaizdo įraše matyti gerokai tuštesnis Karaliaus Mindaugo prospektas, Jonavos, Jotvingių gatvės, „Megos“ automobilių stovėjimo aikštelė.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d., 00 val., iki kovo 30 d., 24 val. Karantino metu apie pažeidimus prašoma pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112, taip pat veikia koronaviruso karštoji linija – 1808.

Sveikatos apsaugos ministerijos pateikiamais kovo 17 d. 9 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtintų COVID-19 atvejų yra 18. Per kovo 16 d. ištirti 118 ėminiai, o iki šiol dėl įtariamo koronaviruso ištirti jau 742 ėminiai.