Mes patys tampame geresniais

Į svečius pas įstaigos gyventojus Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius kartu su Socialinės paramos skyriaus vedėja Jūratė Blinstrubaitė, kaip visada, atvyko su lauktuvėmis – dideliu saldžiu pyragu.

Rajono vadovas džiaugėsi įmonių ir organizacijų vadovų supratimu, kad būtina prisidėti prie vietos bendruomenės.

„Džiaugiuosi, jog yra daug žmonių, suprantančių, kad padėti yra labai gerai. Tai daryti labai lengva, nes padėdamas, užjausdamas tu jautiesi visiškai kitaip. Manau, jog imti – šiek tiek sunkiau, negu duoti. Mes visi čia gyvename, todėl didesnis ar mažesnis darbas – labai svarbu. Tikiu, kad per užuojautą mes patys tampame geresni, todėl labai prasminga ir simboliška, kad tokie padėkos renginiai organizuojami prieš didžiąsias metų šventes“, – sakė S. Grinkevičius.

Nesavanaudiška parama praskaidrina dienas

Josvainių socialinio ir ugdymo centro vadovė Erika Markova, teikdama simbolinius „Gerumo sparnus“, teigė, kad įstaigos bendruomenės vardu dėkojama už rūpestį, palaikymą ir padrąsinimą įgyvendinant svajones.

„Džiaugiamės Jumis, kurie darėte gerus darbus ir nėra didesnio turto už draugystę bei nuoširdų bendravimą. Vietos verslininkų, ūkininkų ir pavienių žmonių parama mums labai svarbi ir reikšminga. Būtent nesavanaudiška parama ir dalinimasis praskaidrina mūsų senolių dienas bei pagerina jų gyvenimo kokybę. Ačiū sakome mūsų nuolatiniams rėmėjams – bendrovių „Ryterna“ direktoriui Dariui Tarvydui ir „Josvainių gėlės“ vadovei Irenai Marmienei, kavinės „Grūdynė‘ savininkei Sonatai Grūdienei, moterų klubams „Aušra“ ir „Lions“, ūkininkams – Arvydui ir Karoliui Šmigelskiams, Kristinai ir Mantui Vaiteliams, Oksanai ir Deividui Čičūnams, Vilmai ir Ričardui Masiams, Emai ir Gintautui Bukauskams, labdaros ir paramos fondui „Viltis–Vikonda“, Aušvicų bitynui, Josvainių miestelio seniūnui Algimantui Sirvydui“, – labdarius vardijo E. Markova.

Būna kartu ir džiaugsme, ir liūdesy

Josvainiuose įsikūrusiems seneliams taip pat labai svarbi ir dvasinė parama – šiltas žodis, atjauta, palaikymas, todėl išskirtinė padėka skirta Josvainių parapijos klebonui Edvinas Rimavičius, kuris su senoliais būna ir džiaugsme, ir liūdesy.

Vakaronės metu skambėjo prasmingi poezijos posmai ir dainos, kurias atliko Josvainių kultūros centro moterų ansamblis „Sonata“ (vadovas Vytautas Greičius).

Šiuo metu Josvainių socialinio ir ugdymo centre gyvena 38 senjorai, kuriems reikalinga įvairi priežiūra ir pagalba.