Penki pasirinkimai

Geltona, žalia, raudona, mėlyna ar purpurinė – nuo šiol spręs ne kas kitas, o patys jonaviečiai bei miesto svečiai. Užtenka atsidaryti specialią nuorodą (https://tiltas.jnv.lt/), pasirinkti spalvą ir ji apšvies tiltą. Kitą spalvą bus galima pasirinkti po pusės minutės, tačiau vienas vartotojas ją gali keisti ne daugiau nei 10 kartų per parą.

Dirbo savaitę

Idėja, kad tiltas gali nušvisti skirtingomis spalvomis, gimė Jonavoje įsikūrusios IT įmonės UAB „Ginetas“ vadovui Gyčiui Sabaliauskui.

„Man vis kirbėjo mintis, kad būtų galima įrengti kažką įdomaus Kalėdų miestelyje, bet kai pasibaigė tilto įrengimo darbai, pamačiau, jog ant jo yra „LED“ apšvietimas. Pagalvojau, kodėl nepagyvinus jo?

Susisiekiau su Jonavos rajono savivaldybe, pristačiau savo idėją ir gavus pritarimą, kartu su kolegomis kibome į darbus. Užtrukome apie savaitę“, – pasakojo G. Sabaliauskas.

Dovana miestui

Pasiteiravus, kas paskatino padovanoti miestui tokią dovaną, G. Sabaliauskas tikina, kad jo komanda džiaugiasi galinti prisidėti prie Jonavos gražinimo.

„Mes nusprendėme prisidėti prie mūsų miesto puoselėjimo. Manome, kad tai padaryti galima realizuojant idėjas, kurios puošia jį ir neleidžia jam atsilikti nuo didžiųjų miestų. Tiesą sakant, tai nėra pirmasis mūsų projektas Jonavoje: dirbome ties lauko kino teatru, taip pat kitų miesto įmonių klausimais.

Mūsų komandai patinka neįprasti eksperimentai ir iššūkiai. Dar geriau, kai gali ne tik juos įgyvendinti, bet ir pasidalinti su kitais“, – teigė UAB „Ginetas“ vadovas.

Apie tiltą

Tiltą per Žeimių gatvę Jonavoje projektavo bendrovė „Šiltas namas“ (architektas Arūnas Lapinskas ir konstruktorius Jevgenijus Gintovas), tilto koncepcijos autorius – profesorius Gintaras Čaikauskas ir bendrovė „Architektūros linija“.

Autoriai jonaviečiams buvo pasiūlę šešias projekto versijas, iš kurių rajono gyventojai išsirinko vieną.

Jonavos tilto konstrukcijos pagamintos bendrovės „Steel Bridges“ gamykloje Kretingoje. Iš ten tiltas specialiais automobiliais atgabentas supjaustytas į mažesnes dalis.

Tiltą Jonavoje surinko ir pastatė AB „Kauno tiltai“. Projekto vertė – beveik 2 mln. 260 tūkst. eurų.

Galimybė pradėti šio tilto statybas atsirado gavus Vyriausybės finansavimą ir papildomas lėšas savivaldybių kelių saugumo priemonėms įrengti.