Dėl prasidėjusio valstybinės reikšmės kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė remonto prieniškiai ir per miestą vykstantys svečiai spūstyse laiką leidžia jau beveik mėnesį. Anot „Kauno tiltų“ Komunikacijos specialistės Giedrės Samulionytės-Lekavičienės, Greimų tilto Prienuose fiziniai darbai pradėti rugsėjo 8 dieną.

„Iki šios dienos jau demontuotas asfaltbetonio viršutinis sluoksnis nuo aukštupio pusės, pakeistos apgadintos atitvarų detalės, sumontuotos apsauginės tvorelės tilto prieigose. Toliau bus atnaujintas demontuotas viršutinis asfaltbetonio sluoksnis, įrenginėjami deformaciniai pjūviai, atstatinėjami suirę betono paviršiai. Pabaigus minėtus darbus, bus tvarkoma kita tilto pusė“, – „Kas vyksta Kaune“ informavo ji ir pridūrė, kad remontą žadama pabaigti iki žiemos pradžios.

Tuo metu LKAD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus komunikacijos vadybininkas Saulius Jansonas patikslino, kad vykdant tilto per Nemuną paprastojo remonto darbus, šios savaitės viduryje planuojama baigti vienos pusės tilto remontą ir pradėti kitos tilto pusės tvarkymą.

Apylankų nebus

Pasiteiravus, ar nėra svarstoma tranzitinį transportą nukreipti per apylankas, S. Jansonas teigė, kad tinkamų alternatyvių maršrutų arti nėra.

„Kol bus vykdomi tilto remonto darbai, eismo ribojimai išliks. Kadangi vertinant vietovės susisiekimo sąlygas, tinkamų alternatyvių maršrutų arti nėra, vairuotojų prašome kantrybės ir supratingumo, taip pat rekomenduojame keliones planuoti iš anksto“ , – komentavo LAKD atstovas.

Tiesa, vietinių gyventojų pasvarstymais, greta Greimų tilto galėjo būti pastatytas pontoninis tiltas. Tokiu atveju, tilto per Nemuną remontas esą galėtų vykti visiškai uždarius eismą ir žymiai greičiau. Visgi, kaip tikina S. Jansonas, pontoninio tilto statyba planuota nebuvo, nes tai neekonomiškas sprendimas.

LAKD atstovas tvirtina, kad vairuotojams spūstyse reikės tūnoti trumpiau, mat tilto remontą rangovai žada baigti kur kas greičiau, nei parašyta sutartyje.

„Darbų sutartis baigiasi 2022 m. balandžio 10 d., tačiau kaip Kelių direkciją informavo rangovas, tilto remonto darbus planuojama baigti iki šių metų pabaigos“, – komentavo S. Jansonas.

Rekomendacijos, kaip važiuoti

Daugiausia laiko spūstyse vykstant iš Prienų į Birštoną vairuotojai praleidžia rytinio piko metu ir savaitgaliais pirmoje dienos pusėje. Važiuojančius iš Birštono į Prienus vairuotojus tokios pats spūstys pasitinka vakarinio piko metu ir savaitgaliais popietinėje dienos dalyje.

Spūstyse dėl rekonstruojamo Greimų tilto daugiau nei valandą laiką praleidžiantys vairuotojai dalijasi ir rekomendacijomis, kaip Birštoną iš Kauno pasiekti greičiau. Vairuotojų teigimu, galima važiuoti per Jiezną, tačiau atstumas iki Birštono pailgėja dvigubai – vietoj 40 km tenka įveikti 80 km.