„Atsargiai nuo Kauno link Klaipėdos, vienas prieš eismą prie Dojaus varo“, – „Kas vyksta Kaune“ grupėje praneša netoli Babtų žirgą įamžinęs vairuotojas.

Vaizdo įrašą redakcijai atsiuntęs skaitytojas teigė, kad vėliau žirgas pastebėtas A1 kelyje, ties nusukimu į Panevėžį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno valdybos budintis pareigūnas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad pranešimų apie žirgas ir transporto priemonės susidūrimą nėra gauta. Už žirgas patraukimą iš važiuojamosios kelio dalies atsakingos gyvūnų globos asociacijos.

Papildyta 13.36 val.

Gyvūnų globos įstaiga „Nuaras“ pranešimo apie A1 kelyje pastebėtą žirgą negavo, tačiau pripažįsta, kad jie pagalbą teikia tik šunims ir katėms. „Čia reikėtų susisiekti su kiekvienos seniūnijos žirgynais ar asmenimis, kas laiko žirgus, gal net nežino, kad pabėgo. Apskritai pranešimo nesame gavę“, – teigė „Nuaras“ administratorė.

Papildyta 16.37 val.

Apie 16.35 val. su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekė pati žirgo savininkė, moters teigimu, žirgas pagautas ir nepatyrė jokių sužalojimų.

„Labai noriu padėkot visiem padėjusiems žmonėms. Nuo lengvųjų automobilių vairuotojų iki krovininių. Gaila, kad išsigandęs mano žirgas nežinojo, kad gali pasitikėti nepažįstamais ir išsigandęs spruko toliau. Pavyko pagauti laukuose, kai pagaliau mane atpažinęs sustojo ir laukė pagalbos. žirgas yra nesužeistas ir saugiau parvežtas į namus. Dar kartą ačiū visiems bandžiusiems padėti“, – džiugia žinia dalijosi moteris.