Įgyvendinusi viešųjų erdvių sutvarkymo projektą ir sutaupiusi nemažai pinigų, savivaldybė jau kreipėsi į atsakingas šias lėšas skirstančias institucijas, prašydama leisti išplėsti minėtą projektą ir investuoti sutaupytus pinigus į dar nesutvarkytas senamiesčio erdves.

„Projekto papildomas veiklas paruošėme iš gyventojų apklausos ir savivaldybės administracijos idėjų viešosioms erdvėms. Kitur šių lėšų panaudoti negalime, nes pagal pirminį projektą, kurį dabar siekiame išplėsti, šie pinigai yra skirti tik Kėdainių senamiesčio erdvėms.

Jei atsakingos institucijos pripažins, kad mūsų numatytos sutvarkyti senamiesčio erdvės yra tinkamos ir galima sutaupytomis lėšomis finansuoti jų sutvarkymą, tuomet Didžiosios Rinkos aikštėje atsiras daugiau žalumos bei kitų įdomių ir aktyvumą senamiestyje skatinančių objektų“, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Kol numatytos projekto papildymo veiklos yra nepatvirtintos, savivaldybės administracijos atstovai nenurodo, kokias viešąsias erdves norima sutvarkyti ir kokius įdomius bei aktyvumą skatinančius projektus ketinama įrengti.

„Siekiame, kad viešosios erdvės kaip įmanoma labiau atitiktų gyventojų aktualiuosius poreikius ir architektūriniu požiūriu dar labiau puoštų senamiestį.

Ypač norima, kad tos erdvės prisidėtų prie jaunimo laisvalaikio praleidimo įvairovės ir gerintų visų miestiečių sveikatą bei galimybes sportuoti ir įdomiai leisti laisvalaikį. O atsiradę nauji elementai, trauktų tiek rajono gyventojus, tiek miesto svečius į mūsų senąjį miestą“, – sakė A. Kacevičius.