Iki gruodžio

Kėdainių rajono savivaldybės Statybos ir turto skyriaus vyr. specialistas Audrius Zubavičius „Rinkos aikštę“ informavo, kad objekto „Kėdainių miesto Birutės gatvės šaligatvių rekonstravimo darbai“, rangovas yra kraštiečių įkurta mažoji bendrija „Donersta“.

Sutartyje numatyta, kad bendrovė visus darbus privalo atlikti iki šių metų gruodžio 1 dienos. Sutarties vertė – 296 192,27 Eur.

Jau atlikta

Daug darbų gatvėje jau atlikta – išardyti seni šaligatviai, pėsčiųjų takai, apšvietimas. Visas statybinis laužas buvo išvežtas.

Paklotas naujas pagrindo sluoksnis, sudėti nauji šaligatvio borteliai, paklotos trinkelės, įrengtas naujas modernus apšvietimas.

Šaligatviai pritaikyti neįgaliesiems ir mamoms su vežimėliais bei neregiams. Didelės dalis darbų jau atlikta, dalis bus atlikta šiemet.

Didelis dėmesys

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius sakė, jog gyventojų gyvenamosios aplinkos gerinimui skiriamas išties nemenkas dėmesys.

„Birutės gatvėje yra besiformuojantis minipramonės parkas su ne viena dešimtimi veikiančių įmonių, įstaigų ir maitinimo vietų.

Kvartale įsikūręs Policijos komisariatas ir nemažai verslo, teikiančio paslaugas žmonėms.

Noriu pažymėti, kad Kėdainių rajono savivaldybė išties daug dėmesio skiria aplinkos gerinimui – gatvių, šaligatvių tvarkymui, aplinkos tvarkymui“, – kalbėjo A. Kacevičius.