Einant šiuo Lietuvoje populiariausiu pažintiniu taku atsiveria nuostabios Kauno marių panoramos, unikalus kadagynas, todėl takas dar vadinamas Kadagių slėnio taku. Jo lentinė dalis, kuri yra pritaikyta ir neįgaliesiems, vingiuoja Kauno marių šlaito keteros viršumi. Tad lankytojai visais metų laikais gali stebėti kadagyną, Dabintos salą, užburiančias Kauno marių panoramas, informuoja savivaldybė.

Dar 2010 m. įrengtas medinis takas tarnavo ilgokai, tačiau laikui bėgant medinės tako dalys pradėjo dėvėtis. Veikiamas klimato sąlygų, takas tapo nesaugus lankytis, daugelyje vietų mediniai poliai supuvo. Pažintinį taką teko ne kartą remontuoti, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Šiuo metu vietoje atitarnavusio medinio tako įrengtas naujas – dabar jo laikančiosios konstrukcijos yra metalinės, o medinės dalys – iš ąžuolo medienos. Tikimasi, kad pažintinis takas tarnaus žymiai ilgiau ir džiugins saugomų teritorijų lankytojus.

Arlaviškių pažintinis takas buvo naujai pritaikytas lankymui įgyvendinant Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)”. Projekto partneriai – buvusi Kauno marių regioninio parko direkcija ir Kauno rajono savivaldybė.

Vasario 25 d. 12 val. kviečiame susitikti prie Arlaviškių pažintinio tako pradžios (54.814756, 24.179437). Po ekskursijoe iškelsime inkilus paukščiams, kad pavasarį sparnuočiai džiugintų lankytojus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją