„Darbai Miesto sode sustojo ne dėl rangovų kaltės. Iš Kinijos gabenamos granito plokštės vis dar nepasiekia Kauno dėl sutrikusių tarptautinių transporto kelių ir krovinių srautų. Tai – globali problema, su kuria susiduria ne tik mūsų miestas. Jei dėl rangovo kaltės vėluojama atlikti darbus, taikomos sutartyje numatytos sankcijos“, – prieš kelias savaites tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Praėjus beveik mėnesiui po sustojusių darbų, rekonstruojama erdvė vis dar užtverta, o darbininkų čia taip pat nesimato. Pasiteiravus A. Pakalniškio, ar rekonstrukcija vis dar stringa dėl tų pačių priežasčių, šis patvirtino, jog užsakytos plokštės Kauno dar nepasiekė.

Nebaigti remonto darbai Kauno gatvėse

„Šiuo metu granito plokštės keliauja, tačiau tikslios informacijos kada pasieks Lietuvą ir Kauną, nėra“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Anot A. Pakalniškio, Muzikinio teatro sodelio rekonstrukcijos darbus buvo planuojama užbaigti 2021 m. III ketvirtį, tačiau dėl susidariusios situacijos tenka laukti, kol darbininkai vėl galės kibti į darbus.

Atliekama rekonstrukcija miestui kainuos 3,337 mln. Eur su PVM. Jos metu iš pagrindų tvarkomas Kauno Valstybinio muzikinio teatro sodelis bei jį supanti aplinka, įrengiama nauja lietaus nuotekų sistema, vietoj 8 tūkst. kv. m betoninių plokščių bus klojama nauja granitinė danga, taip pat vietomis grindžiami praeivių išminti takeliai.

Sutvarkius infrastruktūrą, numatyta įrengti apšvietimą, kad erdvė taptų saugesnė tamsiuoju paros metu. Renovacija palies ir centrinėje parkelio dalyje esantį fontaną. Skulptorių bendruomenės sprendimu, Juozo Ruzgo ugnies deivės skulptūrą „Gabija“ nuspręsta perkelti į kitą miesto erdvę.

Nebaigti remonto darbai Kauno gatvėse

Vykdant rekonstrukcijos darbus ypatingas dėmesys bus skiriamas istorinei Romo Kalantos atminimo vietai. Unikalus monumentas ir toliau išliks toje pačioje vietoje. Taip pat projekto vykdytojams pavesta atsakingai saugoti čia augančius medžius.

Žadama, kad infrastruktūra bus draugiška asmenims su negalia bei tėvams su vežimėliais. Projekte numatyta panaikinti muzikinio teatro pašonėje esančius laiptus vietoje jų įrengiant pandusus. Tokios rampos palengvins lankytojų patekimą į parkelį, o mažiesiems kauniečiams skirta erdvė ir žaidimų aikštelė bus perkelta arčiau Kauno valstybinio lėlių teatro.

Darbai taip pat virė pačiame muzikiniame teatre: planuota atnaujinti fasadą, renovuoti stogą, apšiltinti požeminiame aukšte esančias rūbines, įrengti fotoelektrinius modulius bei pastato apšvietimą.