Darbuotojai pasveiko, naujų atvejų nenustatyta

„Dvi savaites trukusi visų parduotuvės darbuotojų saviizoliacija ir pačios parduotuvės uždarymas buvo savalaikiai ir teisingi sprendimai. Tai patvirtina per šį laiką neišaiškėjęs nei vienas naujas koronaviruso atvejis tarp mūsų darbuotojų. Apie sprendimo teisingumą liudija ir patys parduotuvės Kauno autobusų stotyje darbuotojai, kurie laukia grįžimo į darbą“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius. Pasak jo, „Rimi“ atidarymas sutampa su šią savaitę atnaujintu susisiekimu tarpmiestiniais maršrutais iš Kauno autobusų stoties, tad keliaujantieji, be papildomo blaškymosi, turės galimybių saugiai įsigyti būtinų maisto ir buities prekių čia pat veikiančiame prekybos centre.

Po koronoviruso nustatymo šioje Kauno „Rimi“, parduotuvė ir visa autobusų stotis buvo pilnai dezinfekuota. Dezinfekcinėmis priemonėmis, skirtomis asmeninei rankų higienai, taip pat – dažniausiai liečiamų paviršių – kasų, darbo įrankių, pirkinių vėžimėlių, krepšelių, savitarnos skenerių valymui, visos „Rimi“ tinklo parduotuvės pilnai aprūpintos nuo pat pirmųjų koronaviruso grėsmės didėjimo šalyje ženklų. Patogiose parduotuvių praėjimų vietose įrengti stovai su dezinfekciniu skysčiu, kasose – apsauginės organinio stiklo sienelės, skiriančios kasų darbuotojus ir pirkėjus. Visi „Rimi“ prekybos centrų darbuotojai aprūpinti daugkartinėmis kaukėmis ir turi galimybes jas keisti, taip pat pasirūpinti asmenine rankų higiena reguliarių pertraukėlių metu.

Rūpinasi grįžtančiųjų į darbą emocinės sveikatos stiprinimu

Apie karantino metu galiojančius asmeninės higienos, saugaus apsipirkimo reikalavimus bei rekomendacijas „Rimi“ prekybos centruose pirkėjams ir darbuotojams nuolat primena garsiniai ir tekstiniai skelbimai. Grįžtančius į darbą Kaune taip pat pasitiks specialiai autobuso stoties „Rimi“ darbuotojams parengta informacija-patarimai, kaip elgtis jaučiant šioje situacijoje suprantamą nerimą, kaip stiprinti emocinę sveikatą, kur kreiptis prireikus emocinio palaikymo ar psichologinės pagalbos.

Rūpinantis visų į Kauno autobusų stoties „Rimi“ dirbti grįžtančių darbuotojų emocine sveikata, specialiai jiems organizuotas psichoterapeuto, verslo konsultanto Lauryno Narbuto vebinaras. Jame specialistas pataria, kaip nepasiduoti panikai, žinant apie buvusią situaciją ir, atvirkščiai, kaip per daug neatsipalaiduoti ir laikytis visų privalomų saugumo taisyklių, taip pat – kaip tvarkytis su baimėmis, kaip padėti į darbą po ligos vėliau grįšiantiems kolegoms. Abu darbuotojai, kuriems buvo patvirtintas koronovirusas bei po to – pilnas pasveikimas, kol kas į darbą negrįš: jiems suteiktos papildomos arba pratęstos jau turėtos atostogos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)