Gedimino g. 32 esančio skvero projektą Kauno savivaldybės užsakymu už beveik 17 tūkst. eurų parengė Šalčininkuose registruota bendrovė UAB „PRIMUM Group“. Projektui vadovavo Sonata Šleivienė, o už architektūrinę dalį buvo atsakinga Indrė Pėželytė.

Kaip detalizuojama pasiūlymų aiškinamajame rašte, 465 kv. m ploto netaisyklingos formos žemės sklypas, kuriame projektuojamas skveras, šiaurinėje pusėje ribojasi su Kęstučio gatve, vakarinėje – su Gedimino gatve, o kaimyniniai sklypai užstatyti namais.

„Sklypo ribose pėsčiųjų takai, dangos, sienutė, juosianti sklypą, fiziškai nusidėvėję, likę gėlynų ir vejos aptvėrimai iš bortelių nebeatitinka miesto poreikių“, – dabartinę padėtį nusako projektuotojai, iliustruojantys situaciją išpeckiotų sienų ir ištrupėjusio grindinio atvaizdais.

Gedimino g. skveras šiandien (UAB „PRIMUM Group“ nuotr.)

Pagal savivaldybės pateiktą projektavimo užduotį, skvere numatoma įrengti granitinių plokščių pėsčiųjų takus ir pravažiavimą automobiliams, betono ir medienos suolus, dviračių stovus, pastatyti šiukšliadėžes.

Nišas, kuriose, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, kadaise buvo taksofono kabinos, planuojama uždengti dekoratyvine žalvario arba vario sienute, o apverktiną mūro tvorą – remontuoti struktūriniu betonu.

Medžių šaknys būtų apsaugotos rūdinto plieno grotelėmis, panašia medžiaga numatyta įrėminti ir žaliuosius skvero plotus. Erdvę iš tamsos plėš takų, suolų ir nišų apšvietimas bei nukreipiamieji šviestuvai prie medžių.

Gegužės 14 d. vykusiame projektinių pasiūlymų pristatyme dalyvavo tik savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė, kraštovaizdžio architektė Ugnė Šegždienė ir projekto vadovė S. Šleivienė. Ji „Kas vyksta Kaune“ nurodė laiškų su pastabomis ar klausimais dėl Gedimino gatvės skvero negavusi.

Per mėnesį UAB „PRIMUM Group“ ketina projektą visiškai užbaigti, o darbai preliminariai galėtų prasidėti po poros mėnesių.