Gidas telefone

„Aplink marias“ – tai ir tinklapis, ir programėlė išmaniajam telefonui, padėsianti susiplanuoti turiningą ir įspūdžių kupiną kelionę. Keliautojams siūlomi 6 skirtingi, specialiai projektui sukurti pažintiniai maršrutai po Kauno marių apylinkes, puikiai tinkantys dienos išvykoms ar savaitgalio kelionei. Turistams suteikiama galimybė ir patiems susiplanuoti jų pomėgius atitinkantį maršrutą. Lankytinas vietas pristato audio gidai, prabylantys lietuvių, anglų, rusų ir vokiečių kalbomis.

Pažinkite Kauno rajoną

Projektas „Aplink marias“ turistams Kauno rajone siūlo sugrįžti atgal į gamtą ir pasimėgauti jos teikiama ramybe. Kauno marių regioniniame parke esantys Kadagių slėnio, Žiegždrių geologinis ar Dubravos rezervatinės apyrubės pažintiniai takai kviečia pasigrožėti nuostabiais vaizdais ir atsiveriančiomis panoramomis. Pavargę nuo miesto šurmulio, gaivaus pušynų oro gali įkvėpti keliaudami Nemuno pašonėje įsikūrusioje Kačerginėje esančiu Šaltinių taku ar pėsčiųjų takais Kulautuvoje.

Tarp siūlomų aplankyti objektų Kauno rajone – ir naujam gyvenimui atgimstantis gotikos architektūros perlas – Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, ir vieno žymiausių Lietuvos istorijoje gamtininko, profesoriaus Tado Ivanausko puoselėta Obelynės sodyba. Keliautojai neturėtų aplenkti ir vieno gražiausių Renesanso architektūros dvarų Lietuvoje – Raudondvario dvaro. Čia pasivaikščiojimui parko takais pakvies ir su dvaro istorija supažindins grafienė Rozalija.

Projektą įgyvendina Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras kartu su partneriais iš Kaišiadorių ir Prienų rajonų, Kauno bei Birštono savivaldybių. Projektas finansuojamas iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos lėšų.