„Stengiamės kuo skubiau pašalinti gedimą, nes tai bene daugiausiai smalsuolių sulaukiantis vandens projektas regione. Fontanu domisi ne tik butrimoniškiai, rajono, aplinkinių savivaldybių gyventojai, bet į jį pažiūrėti atvyksta žmonės ir iš tolimesnių šalies vietų. Džiaugiamės, kad remonto darbai pavyko sklandžiai ir skaidrioje akrilo talpoje besisukantis sūkurys ir toliau maloniai stebina lankytojus“, - teigia fontanų kūrėjas, įmonės UAB „Poolservice.LT“ vadovas Mantvydas Šakalys.

Pasiūlė naujovių

Pernai metais Butrimonyse buvo atidaryta rekonstruota istorinė trikampė miestelio aikštė. Išskirtinis atnaujintos aikštės akcentas – fontanas. Jis yra vienintelis toks Lietuvoje: akrilo kolbos formos, viduje sukasi didžiulis vandens sūkurys. Per fontano sieną bėga vanduo, kuris sukuria nepakartojamą vaizdą.

Šiais metais netoli fontano vietos verslininkai atidarė lauko kavinukę, taip pat atsinaujino parduotuvės, kuriose paskanausite vietinių šimtalapių, šakočių, naminių sūrių, atsigaivinsite ledais ar sušilsite nuo arbatos, kavos puodelio, įsigysite suvenyrų, rašoma savivaldybės pranešime.

Atnaujinta ir Butrimonių istorinė, trikampė aikštė, kurios priešistorė siekia Vytauto Didžiojo laikus, XIV–XV a. sandūrą.

Aikštėje įrengtos keturios funkcinės zonos: renginių, aktyvi vaikams ir suaugusiems, žalumos, apsupta poilsio bei centrinė aikštės dalis, kurioje ir stovi vienintelis Lietuvoje stiklinis fontanas.

Aikštėje pastatyti suoliukai, įrengtos žaidimų aikštelės vaikams, sūpuoklės, lauko muzikos instrumentai, nutiesti nauji ir atnaujinti seni takai, kurie pritaikyti ir neįgaliesiems, dviračių stovas, informacinis stendas, įrengtas apšvietimas. Teritoriją stebi 11 vaizdo kamerų.

Butrimonyse taip pat galite apžiūrėti miestelio bažnyčią, statytą 20 am. pirmoje pusėje, istorijos muziejų. Dėl šių objektų lankymo prašome kreiptis į seniūną Andrių Karloną.

Fontanas veiks šiuo darbo režimu:

Darbo dienomis nuo 10:00 val. iki 23:00 val.

Savaitgaliais nuo 08:30 val. iki 00:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)