„Pastaraisiais metais Varėnos miestas atgimsta iš naujo. Per gana trumpą laiką pavyko atlikti bei pradėti nemažai svarbių darbų. Šiuo metu intensyviai tvarkome viešąsias erdves. Jas modernizuojame bei pritaikome patogiam gyventojų poilsiui, laisvalaikiui, sportui ir sveikatinimui. Pagrindinis tikslas – sukurti tokias gyvenimo sąlygas, kad žmonės čia norėtų gyventi ir kurti savo ateitį“, – sako rajono meras Algis Kašėta.

Varėnos miesto parko atnaujinimo darbai jau artėja į pabaigą, rašoma Varėnos rajono savivaldybės pranešime spaudai. Čia bus patraukli, rami pėsčiųjų ir dviratininkų poilsio zona, vieša žmonių bendravimo ir reprezentacinė erdvė. Parkas harmoningai susilies su rekonstruota Vasario 16-osios gatve (pėsčiųjų alėja). Abiejose teritorijose perteikta nemažai krašto simbolikos elementų, panaudoti Varėnos herbo motyvai – bitės ir viržių žiedai.

Krašto savitumas atsispindi ir gėlynuose, pasodintuose želdiniuose. Pasirinkta augalija nuo seno puošia ne tik dzūkiškas sodybas, bet ir auga natūralioje gamtoje. Kuriamos erdvės formuoja rajono įvaizdį ir reprezentuoja kraštą. Parke bus įrengti gėlynai, pasodinta apie 300 vnt. naujų sumedėjusių augalų. Jau pasodinti klevai ir putinai. Numatyta pasodinti viksvas, viržius, smilgas, čiobrelius, miškines lelijas, karelijas, hortenzijas, mėlynes, alyvas, šaltekšnius.

Projekto įgyvendinimo metu miesto parke išardyti seni ir nutiesti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, įdiegta šiuolaikiška apšvietimo sistema bei saugumo kameros, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, skirtos skirtingo amžiaus vaikams. Statoma kameriniams renginiams skirta lauko scena su inžinerine įranga bei sėdimomis vietomis žiūrovams. Numatytas lauko žaidimo stalas, lauko teniso stalas, iškylautojų erdvė su stacionariais staliukais ir suoleliais, lauko treniruokliai, dviračių pastatymo vietos, kiti mažosios architektūros elementai.

Kompleksinio šios miesto dalies viešosios infrastruktūros sutvarkymo tikslas – formuoti miesto architektūrinį ir urbanistinį savitumą ir originalumą, jo vizualinį identitetą, sukurti originalią ir įsimenančią miesto erdvę, turinčią pažintinį aspektą.

Intensyviai tvarkoma ir kita miesto viešoji erdvė – Karloniškės ežero prieigos, teritorija prie Varėnos sporto ir kultūros centrų. Jau yra atlikti projekte numatyti senų aikštelių dangų ardymo darbai, pakeistos vandentiekio trasos prie daugiabučių namų. Šiuo metu atliekami sporto aikštelių, pėsčiųjų takų dangų, apšvietimo bei vaizdo stebėjimo sistemų įrengimo darbai. Bus įrengtos dvi sporto aikšteles (teniso ir rankinio/futbolo), dvi vaikų žaidimo aikštelės, laužavietė, lauko renginių organizavimo erdvė su amfiteatrinėmis sėdimomis vietomis žiūrovams suformuojant horizontalias plokštumas su natūralia veja.

Teritorijoje numatyta sutvarkyti želdynus: pasodinti lanksvas, smilgas, viksvas, nendres, dekoratyvius česnakus, ankstyvuosius įvairių spalvų krokus, kurie sukurs išskirtinį teritorijos įvaizdį pavasarį. Juos pakeis birželį žydintys šalavijai, o liepos ir rugpjūčio mėnesiais savo žiedynais džiugins kraujalakės. Bus pasodinti eraičinai – sodriai žali augalai, augantys nedideliais kupsteliais. Visi augalai daugiamečiai, tad jų grožis atsiskleis palaipsniui ir kiekvienais metais vis labiau džiugins.

Sutvarkytos teritorijos sukurs patrauklias vietas gyventojų ir svečių poilsiui bei patogumui, formuos naują miesto veidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)