Druskininkai – iškiliojo M. K. Čiurlionio miestas, jo kūrybos ir ramybės oazė, tad skulptūrose buvo atskleisti menininko kūrybos momentai: festivalio metu buvo sukurta 12 didelių ledo skulptūrų M. K. Čiurlionio „Zodiakai“ tema, siejamų su Naujųjų metų pradžia, vaizduojančių 12-a mėnesių ir 14-a mažųjų skulptūrų M. K. Čiurlionio „Pasaka. Karaliai“ tema.

Pasakiškos, magiškos, romantinės dvasios pripildytos skulptūros pakerėjo savo unikalumu.
Sausio 26 d. visi susirinkusieji miesto svečiai ir gyventojai stebėjo menininkų iš Lietuvos, Indonezijos ir Vokietijos techninio pasiruošimo ir kūrybinio darbo pradžią. Ledo skulptūras pjaustė ir ornamentavo profesionalūs menininkai iš viso pasaulio. Lietuvių skulptoriai: Vytas ir Kęstutis Musteikiai, Mindaugas Junčys, Vidas Simonavičius, Laimis Čepėnas, Kęstutis Keparutis, Gintaras Mykolaitis, Vidas Steponavičius, Robertas Keliauskas, skulptorius iš Vokietijos Bernd Winter ir skulptorius iš Indonezijos I Made Sutama.

Sausio 27 d. susirinkusieji galėjo grožėtis ir stebėti gražiausių trijų didžiųjų ledo skulptūrų, sukurtų M. K. Čiurlionio „Zodiakai“ temomis rinkimus-skulptorių apdovanojimus prie Muzikinio fontano.

I-osios vietos nugalėtojais tapo lietuvių skulptoriaus Vido Simanavičiaus kūrinys „Ožiaragis“, II-oji vieta atiteko Mindaugui Junčiui, kūrusiam ledo skulptūrą „Dvyniai“, III-oji vieta – Vytautui Musteikiui už ledo skulptūrą „Bičiulystė“.

Ledo skulptūrų ekspozicijomis bus galima grožėtis ir lankytis – iki kol gamtinės sąlygos joms leis išsilaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)