110
Kitas

Slėgtainis – šaltiena

Mišrainės tortas

„Puošnus ir labai gardus mišrainės tortas. Puikus būdas mišrainę pateikti įdomiai ir nekasdieniškai.
Toks tortas ne tik papuoš Jūsų stalą, bet ir labai patiks visiems valgytojams. Puošiau marinuotais pievagrybiais, agurkais, virtom morkom ir alyvuogėm, bet šis mišrainės tortas skanus ir nepuoštas“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė.

Reikės:

4 virtų bulvių (druskos+pipirų)
1v. š. majonezo
1v. š. krapų
100 g marinuotų agurkų
130 g virtos vištos krūtinėlės (gali būti kita mėsa)
2 nedidelių virtų morkų (druskos+pipirų)
100 g marinuotų pievagrybių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
~5 v. š. majonezo

Papuošimui :
krapų, petražolių, morkos, agurko, marinuotų pievagrybių, alyvuogių
20 cm skersmens torto formos

Kaip gaminti:

* Sutarkuoju (burokine tarka) 4 nedideles virtas bulves. Ant jų beriu šaukštą smulkintų šviežių krapų, druskos, pipirų, dedu 2 šaukštus majonezo – sumaišau.

* Į didesnę lėkštę dedu torto formą (20cm) atsegamais kraštais be dugno. Paruoštas bulves sudedu į torto formą ir paspaudžiu šaukštu (bus pirmasis mišrainės torto sluoksnis).

* Kubeliais supjaustau marinuotus agurkus, verčiu į formą. Agurkus paskirstau tolygiai ant bulvių sluoksnio.

* Supjaustau nedideliais kubeliais virtą vištienos krūtinėlę (tinka ir kitokia mėsa). Vištiena keliauja į torto formą.

* Ant vištienos sluoksnio dedu ~1,5 šaukšto majonezo ir paskirstau jį ant vištienos (kad majonezą būtų lengviau paskirstyti, naudojau konditerinį maišelį, bet tai visai nebūtina – tik patogiau).

* Burokine tarka sutarkuoju virtas morkas, gabalėlį virtos morkos pasilieku papuošimui. Morkas sudedu ir paskirstau į torto formą. Ant morkų beriu druskos, pipirų.

* Riekelėmis supjaustau ~100 g marinuotų pievagrybių. Pjaustytus pievagrybius dedu ant morkų sluoksnio. Ant pievagrybių paskirstau ~1,5 šaukšto majonezo.

* Sutarkuoju 100 g fermentinio sūrio. Jį dedu į torto formą ant grybų ir majonezo sluoksnio. 2-3 šaukštus majonezo dedu ant tarkuoto sūrio. Šaukštu majonezą aptepu sūrio sluoksnį.

* Atsargiai nuimu torto formą. Jau galima puošti mišrainės tortą! Puošiau morkomis, agurkais, alyvuogėm, marinuotais pievagrybiais ir žalumynais, bet čia jau fantazijos reikalas.

* Kelioms valandoms dedu tortą į šaldytuvą ir… skanaus!


110
Kitas

Slėgtainis – šaltiena

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)