15
Kitas

Kalėdinis keksas su sausainiais

Vokietijoje jau devintus metus gyvenanti Karina Požienė (40 m.) lietuviams labiau žinoma kaip maisto tinklaraštininkė, kuri su sekėjais dalijasi gardžiais, bet nesudėtingai pagaminamais receptais. Tris atžalas auginanti moteris dirba šeimos versle, tačiau mėgsta ir virtuvėje sukinėtis.

„Vokietijoje Kalėdos švenčiamos daug kukliau nei mes esame įpratę Lietuvoje, vaišės taip pat daug kuklesnės ir paprastesnės. Tačiau čia žmonės daugiau dėmesio skiria advento laikui ir Kalėdų laukimui“, – sako Karina prakalbus apie didžiąsias žiemos šventes.

Tinklaraštininkė pasakoja, kad advento laikotarpiu Vokietijoje labai populiaru kepti sausainius ir meduolius, jais vaišinti ir dovanoti – artimiesiems, draugams.

„Todėl ant švenčių stalo visada būna naminių sausainių – jei ne pačių keptų, tai kažkieno dovanotų. Mes su vaikais taip pat turime tokią tradiciją: advento sekmadienį priruošiu tešlos ir kepame daug įvairių skirtingų sausainių. Populiariausi, ko gero, yra sviestiniai su džemu“, – sako Karina ir dalijasi šeimos mėgiamiausių šventinių kepinių receptais.

Sviestiniai džemu pertepti sausainiai sausainiai


Reikės:

450 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
740 g miltų
260 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
80 g kukurūzų krakmolo
1 a. š. citrinos sulčių
15 g vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
aviečių džemo
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas:

* Visus ingridientus gerai išminkyti iki vienalytės masės. Gautą tešlą padalinti į keletą dalių, kiekvieną įdėti į maišelį ar apsukti maistine plėvele ir bent porą valandų palaikyti šaldytuve.

* Atšalusią tešlą iškočioti iki 0,5-0,7 cm plonumo lakšto. Pasirinkta formele išspausti sausainius, pusę sausainių palikti taip, kaip yra, kitai pusei mažesne formele išspausti centre skylutę (tai bus sausainių viršus). Kepti 180 C karštumo orkaitėje apie 7-10 minučių. Paliekame atvėsti.

* Ant pagrindo dėti šiek tiek džemo. Viršutinę sausainių dalį (su skyle) apibarstyti cukraus pudra ir uždėti ant sausainio pusės su uogiene.

15
Kitas

Kalėdinis keksas su sausainiais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją