16
Kitas

Baltoji mišrainė su avokadais

Eksperimentuokite

„Tiems, kam norisi sočiau, galima pridėti mėsos: kumpio, keptos ar rūkytos vištienos, keptos antienos ar kiaulienos. Jei norite, kad mišrainė įgautų gaivos, konservuotus žirnelius ir raugintus agurkus galite keisti žaliais. Be to, į šią mišrainę galima įmaišyti šviežių prieskoninių žolelių: krapų, svogūnų laiškų ar petražolių, špinatų. Mėgstantys eksperimentuoti gali naudoti ir kitas daržoves, pavyzdžiui, ridikėlius, cukinijas. Jei ieškote įmantresnių skonių, į mišrainę įmaišykite kaparėlių, ikrų, o vietoj vištų kiaušinių naudoti putpelių“, – pranešime žiniasklaidai sako „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė.

Gaminant šią tradicinę mišrainę patariama pjaustyti jau atvėsusias bulves ir morkas, mat taip jos nesubyrės. Be to, mišrainė geriausią tekstūrą įgauna tuomet, kai visi ingredientai yra supjaustomi itin smulkiais kvadratėliais.Taip pat rekomenduojama nepadauginti bulvių. Mat tuomet mišrainė bus lengvesnė, neapsunkins skrandžio.

Pasigaminkite įmantresnių padažų

Pasak V. Juodkazienės, majonezo visada lengvai galite pasigaminti namuose, o naminiu majonezu pagardinta mišrainė įgaus dar subtilesnio skonio.

„Majonezas susideda vos iš kelių ingredientų: aliejaus ir kiaušinio trynio, šiek tiek acto ar citrinos. Gamindami majonezą kai kurie žmonės mėgsta jį pagardinti garstyčiomis arba šviežiomis mėgstamomis žolelėmis. Alyvuogių aliejus turi savitą skonį, todėl majonezas paprastai yra gaminamas iš neutralaus skonio aliejaus: pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų“, – teigia ekspertė.

Jeigu ruošiant baltąją mišrainę norisi lengvesnio skonio – majonezą sumaišyti galima ir su graikišku jogurtu. Arba jo nenaudoti iš viso – baltąją mišrainę gardinkite graikišku jogurtu, sumaišytų su citrinos sultimis, šviežiais krapais, česnakų milteliais, druska, pipirais.

16
Kitas

Baltoji mišrainė su avokadais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją