111
Kitas

Vieno kąsnio užkandis

Kristina pasakoja, kad dažniausiai Naujuosius metus sutinka namuose. Į svečius atvyksta draugai, broliai su šeimomis – taigi, susidaro didelė ir smagi kompanija.

„Laukdami vidurnakčio valgome, žaidžiame įvairius linksmus žaidimus, o mušant dvyliktai būtinai einame į lauką paleisti naujametinių fejerverkų ir pasveikinti kaimynų“, – pasakoja kaunietė.

O belaukiant švenčių Kristina rūpinasi vaišių stalu. „O jis būna tikrai gausus, nes yra „suneštinis“ – kiekviena šeima atsineša po kelis patiekalus, stengiamės pagaminti skirtingus. Kiekvienais metais vyksta šiokios tokios rungtynės, kieno patiekalas gražiau patiektas ar skanesnis, naujesnis“, – šypsosi maisto tinklaraštininkė.

Tačiau yra patiekalų, kuriuos gamina tik Kristina – juos patiki tik jai.

„Namiškiai ir svečiai neįsivaizduoja naujųjų metų stalo be mano gamybos torto – visuomet privalau pagaminti ir man tai be galo malonu. O šiaip visada rūpinuosi, kad ant stalo būtų lengvų užkandžių, nes jie labai patinka vaikams, salotų moteriškai kompanijai, o vyrai visuomet džiaugiasi karštu patiekalu“, – vardija pašnekovė.

Stalo ruošybą Kristina pradeda anksčiau, dieną prieš Naujuosius – „kad nereikėtų lakstyti, kaip be galvos 31 dieną“. Iš anksto gamina tortą, marinuoja vištieną, žuvį. Pasiruošia daržoves mišrainei.

„Paskutinei dienai pasilieku tik lengviausius darbelius ir užkandžius. Taip pat į šį procesą įtraukiu šeimos narius ir anksčiau atvykusius svečius. Visiems kartu greičiau ir smagiau! Sukuosi virtuvėje su pagalbininkais tikrai greitai“, – pasakoja Kristina ir pateikia 10 patiekalų, kurie vienais ar kitais metais puikuojasi ant jos naujamečio stalo, receptų.

111
Kitas

Vieno kąsnio užkandis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją