aA
DELFI Maistas tęsia ciklą „Vakarienė dviem už 3 eurus“ ir norime pasiūlyti jums šį tą egzotiškesnio. Atvirai kalbant, nesitikėjau, jog kada nors gyvenime išdrįsiu tai suvalgyti. Bet ko gi nepadaro tas įgimtas smalsumas.
Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Tad šį kartą vakarienei – „Frogs, fries & peas“. Taip taip, supratote teisingai – keptos varlių kojytės su šviežiomis skrudintomis bulvių juostelėmis ir žaliuoju žirnelių padažu.

Žinoma, stebėti, kaip ruošiamas šis patiekalas buvo labai įdomu, mat visą laiką galvojau – išdrįsiu ar ne? Mat vaizdas – neįprastas ir nematytas.

Tačiau skrudinamos varlių kojelės pakvipo gardžiai. Be to, žinojau, kad jos bus patiektos su prabangiu putojančiu gėrimu, gaminamu Šampanės regione Prancūzijoje. Tad ir nusiteikiau prancūziškos virtuvės eksperimentams.

Taigi, šį kartą už tris eurus parduotuvėje „Lidl“ įsigijau netikėtai aptiktų šaldytų varlių kojyčių (2,59 EUR/200 g), tris vidutinio dydžio bulves (0,11 EUR), konservuotų žaliųjų žirnelių (0,35 EUR).

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Kaip įprasta, į patiekalo kainą neįtraukiau tokių smulkmenų, kaip aliejus, druska, pipirai, prieskoninės žolelės, pora šaukštų kvietinių miltų. Šiuos pagardus kiekvienas gali rinktis pagal skonį.

Primename, kad kainos yra orientacinės ir gali keistis pagal jūsų poreikius bei parduotuvėje esančią pasiūlą.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Šiam patiekalui reikės:

  • 200 g šaldytų varlių kojyčių;
  • 2-3 vidutinio dydžio bulvių;
  • skardinės konservuotų žirnelių (galima naudoti šviežius, šaldytus);
  • poros valgomų šaukštų miltų;
  • šviežių žolelių (pagal skonį – petražolių, rozmarino, čiobrelio ar raudonėlio);
  • aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė


Gaminimas:

Atitirpinkite šaldytas varlių kojeles, pabarstykite jas druska ir pipirais.

Nuskuskite bulves, supjaustykite jas juostelėmis, įkaitinkite giliame puode aliejų (pvz. saulėgrąžų) ir paskrudinkite.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Kol bulvės skrus, įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite miltuose apvoliotas varlių kojeles. Vieną pusę kepkite apie 3-4 minutes.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Per tą laiką virtuvės kombainu ar kokteilinėje sutrinkite žirnelius, prieskonines žoleles į vientisą masę. Jei masė per tiršta, galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi, baltuoju vynu ar, pvz, obuolių sultimis. Tai jūsų kulinarinės fantazijos reikalas.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Kai bulvytės gražiai apskrus, o varlių kojytės – apkeps, supilkite trintų žirnelių padažą į lėkštę, per vidurį išdėliokite nuriebalintas bulvytes ir varlių kojeles. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

Patikėkite, buvusią baimę valgyti varlių kojeles nurungė pasakiškas aromatas ir netikėtai malonus jų skonis. O smagiausia tai, kad tokį egzotišką patiekalą pasigaminti galima labai nebrangiai ir čia pat namuose.

Skanaus!

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus
© DELFI / Modesta Meškė

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(88 žmonės įvertino)
3.8750

Paskutinės vakarienės už 3 eurus akordas – keptos bulvės-akordeonai (13)

Štai ir paskutinis DELFI Maistas fotoreportažas „ Vakarienė dviem už 3 eurus “. Iš viso buvo...

Vakarienė už 3 eurus: traškios sultingos vištienos blauzdelės saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų debesyje (79)

DELFI Maisto reportažų cikle „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ – ir vėl mėsa. Šį kartą...

Vakarienė dviem už... 2.99: norėjote patiekalo iš mėsos? Prašom! (122)

Tęsdami unikalų maisto reportažų ciklą „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ šį kartą...

Vakarienė už 3 eurus: prancūziška tobulybė, kuri nustebins net išrankiausius svečius (104)

Norite nustebinti antrąją pusę ar svečius ypatinga vakariene? Tam nereikės labai didelių...

Vakarienė už 3 eurus: keptuvėje keptas nesaldus ispaniškas pyragas patiks net ir vyrams (103)

Su malonumu tęsiame unikalų maisto reportažų ciklą „Vakarienė dviem už 3 eurus”. Iki šiol...

Top naujienos

Po VTEK sprendimo – sumaištis dėl nemokamų pietų: įstatymui pažeisti užtenka regimybės (130)

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pažeidė įstatymu nustatytus interesų derinimo...

Britanijos parlamentas galiausiai pritarė „Brexit“ sutarties projektui (21)

Įstatymas, atveriantis Jungtinei Karalystei kelią šio mėnesio pabaigoje išstoti iš Europos...

Puiki pergalė: „Rytas“ nesustabdė NBA čempiono, bet išplėšė itin svarbų tašką TOP-16 etape (98)

Vilniaus „Ryto“ (2/1) krepšininkai trečiadienį stojo į itin svarbų Europos taurės TOP-16...

Kur keliausite šiemet? 2020 metų lankytinos vietos Lietuvoje

Jau penktadienį prasidės tradicinė ir visų keliautojų laukiamiausia Didžiausia Baltijos šalyse...

Mažeika pripažįsta, kad aplinkosaugos sistema – supuvusi: pažeidėjus planuoja gaudyti pasitelkdami policiją (85)

Kasdien vis nauji ekologiniai skandalai Lietuvoje, panašu, atskleidžia visos aplinkos apsaugos...

Orijaus kelionės. Audringiausias Raudonųjų žibintų kvartalas Europoje (16)

Ši Hamburgo dalis skirta vyresniems nei 18 metų turistams. Žiūrint paprastai – Raudonųjų...

Gediminas Grigelevičius

„Grigeo“ skandalas skaičiais: kiek uždirba, kam priklauso ir su kuo galime palyginti

Lietuvos teisėsauga nustatė, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte...

Rokas Masiulis atsakė į Karbauskio kritiką jo atžvilgiu: keršto būgnai toliau dunda (128)

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad „Karbauskio (Ramūno. – ELTA) keršto...

„Didysis sprogimas“ laivininkystėje viską verčia aukštyn kojomis: kai kurie kraunasi turtus (15)

Prieš daugiau nei dvi savaites didžioji dauguma laivų visame pasaulyje buvo priversti pakeisti savo...

Agnė Gilytė: turiu auksinę taisyklę, kuria vadovaujuosi kraudama lagaminą

Krūvos drabužių , neužsisegantys lagaminai ir chaosas ne tik namuose, bet ir galvoje –...