aA
DELFI Maistas tęsia originalių fotoreportažų ciklą „Vakarienė už 3 eurus”. Šį kartą pristatome kvapnų, švelnų, lengvą, tačiau tuo pačiu ir sotų patiekalą – orkaitėje keptą sviestinį moliūgą su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu.
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Švelnaus skonio, patrauklus ir sveikas patiekalas idealiai tiks darbo dienos vakarienei. Ir patikėkite, toks vaizdas ir skonis nustebins kiekvieną, o vos pamačius jį čirškantį orkaitėje – taip ir norisi, kad kuo greičiau iškeptų.

Šį kartą apsilankiau prekybos centre „Norfa, kur už 3 eurus įsigijau visų reikiamų produktų šiam patiekalui.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kai įprasta, gamindami šio ciklo patiekalus neįskaičiuojame tokių smulkmenų, kaip šlakelis aliejaus, žiupsnelis druskos, pipirai ar prieskoninės žolelės. Šiuos produktus galite naudoti savo nuožiūra ir rinktis pagal skonį. Patiekalo kainos yra orientacinės – visada galite įsigyti didesnius kiekius produktų ar keisti juos bei eksperimentuoti.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Šiam patiekalui reikės:

  • vieno sviestinio moliūgo (apie 600-700 g);
  • dviejų nedidelių raudonųjų svogūnų;
  • ~ 50 g džiovintų spanguolių;
  • ~ 50 g išlukštentų pekano riešutų;
  • ~ 50 kietojo sūrio;
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • maltų pipirų;
  • prieskoninių žolelių (čiobrelių).

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė


Gaminimas

Svogūnus nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į aliejumi pašlakstytą gerai į kaitintą keptuvę. Suberkite ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kai svogūnai ir česnakai apkeps, išimkite juos ir sudėkite į atskirą dubenį.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kol svogūnai ir česnakai keps, nulupkite moliūgą ir supjaustykite nedideliais (1-2 cm) kubeliais. Suberkite į keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais, jei turite – įmeskite šviežių prieskoninių žolelių.
Kai moliūgai apkeps ir suminkštės, sudėkite anksčiau apkeptus svogūnus ir pipirus, suberkite džiovintas spanguoles. Įdėkite keletą susmulkintų pekano riešutų, gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu patroškinkite, kol moliūgai bus minkšti.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kol troškinsis keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pasitroškinusius moliūgus sudėkite į kepimo indus, išdėliokite likusius pekano riešutus, užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ir pašaukite į orkaitę.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kepkite kol moliūgai švelniai apskrus. Jei norite, galite patiekalo paviršių patepti alyvuogių aliejaus ir medaus mišiniu.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Patiekite ant stalo kol karštas ir mėgaukitės švelniu, lengvu, aromatingu patiekalu. Net neabejojame, kad paragavę šio patiekalo, norėsite jo dar kartą.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Skanaus!

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(56 žmonės įvertino)
3.9464

Paskutinės vakarienės už 3 eurus akordas – keptos bulvės-akordeonai (13)

Štai ir paskutinis DELFI Maistas fotoreportažas „ Vakarienė dviem už 3 eurus “. Iš viso buvo...

Vakarienė už 3 eurus: traškios sultingos vištienos blauzdelės saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų debesyje (79)

DELFI Maisto reportažų cikle „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ – ir vėl mėsa. Šį kartą...

Vakarienė dviem už... 2.99: norėjote patiekalo iš mėsos? Prašom! (122)

Tęsdami unikalų maisto reportažų ciklą „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ šį kartą...

Vakarienė už 3 eurus: prancūziška tobulybė, kuri nustebins net išrankiausius svečius (104)

Norite nustebinti antrąją pusę ar svečius ypatinga vakariene? Tam nereikės labai didelių...

Vakarienė už 3 eurus: keptuvėje keptas nesaldus ispaniškas pyragas patiks net ir vyrams (103)

Su malonumu tęsiame unikalų maisto reportažų ciklą „Vakarienė dviem už 3 eurus”. Iki šiol...

Top naujienos

Po Vokietiją sukrėtusio nužudymo garsus žurnalistas cituoja Landsbergio perspėjimus (58)

Tragiška vyriškio, praėjusį savaitgalį mėginusio sudrausminti Augsburgo aikštėje...

Lietuviai pasidalijo išradingais būdais, kaip be vargo papildomai užsidirbti apvalią sumą (24)

Sėdint namie ant sofos ir galvojant, kaip užsidirbti papildomą šimtą ar du, nieko neįvyks. Tai...

Prasidės tikrieji žiemos nemalonumai: lietus maišysis su sniegu, stiprės vėjas (3)

Po gana intensyvių nakties kritulių, sekmadienio dieną, pradedat pietvakariniais rajonais,...

Iškart po katastrofos į salą atskridęs pilotas – apie siaubingas scenas: nuo gelbėjamų žmonių kūnų krito oda (53)

Komercinio sraigtasparnio pilotas, vadovavęs komandai, išsiveržus Baltosios salos ugnikalniui...

Kalinio įžūlumui nebuvo ribų: vieniems siūlė darbą, kitiems – vibratorius ir automobilius (40)

Tuo metu, kai Pravieniškių pataisos namų ir už jų veiklą atsakingo Kalėjimų departamento...

Indų ploviklis ar indaplovė? Specialistas atskleidė, kaip plauti indus, kad sau nepakenktume (38)

Yra paskaičiuota, kad, pavyzdžiui, lūpų dažų per gyvenimą kiekviena moteris suvalgo apie 20 kg....

Įvertino Lietuvos ekonomiką: į Disneilendą galite nebevažiuoti (162)

Kol pasaulio ekonomika banguoja tarsi linksmieji kalneliai, o euro zonos ekonomikos augimas...

Vilniuje per avariją „Mercedes-Benz“ lūžo dalimis (144)

Šeštadienio vakarą Vilniuje „ Mercedes Benz“ automobilio nesuvaldęs vairuotojas taip...

Rekordinį „Šok su žvaigžde“ vakarą netikėtai paliko vieni iš šou lyderių: paaiškėjo, kas kovos finale (95)

Artėjant „ Šok su žvaigžde “ finalui šokių projekte buvo vis labiau jaučiamas jaudulys ir...

Lietuvė su dukra apsilankė pas Kalėdų Senelį Laplandijoje: pasakė, kada geriausia važiuoti ir kiek grynųjų teks išleisti (22)

Bene didžiausia daugelio vaikų svajonių – susitikti su tikruoju Kalėdų Seneliu. Tinklaraščio...