Reikės:

  • 200 g viso grūdo miltų (naudojau speltos, galima keisti ruginiais)
  • 200 g greito paruošimo avižinių dribsnių
  • 100 g saulėgrąžų sėklų
  • 50 g linų sėmenų
  • 50 g sezamų sėklų
  • 350 ml vandens
  • 1 a. š. druskos

Paruošimas:

Į dubenį beriame miltus, dribsnius, sėklas, pagardiname druska ir permaišome.
Pilame vandenį, gerai permaišome ir paliekame 15 min.


Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, plonu sluoksniu.

Pašauname į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių ištraukiame ir labai aštriu peiliu supjaustome kvadratėliais, stačiakampiais ar pan. Grąžiname atgal į orkaitę.

Po 10 minučių kepimo atidarome orkaitės dureles 3–5 min., kad duoniukai būtų traškūs. Uždarome dureles ir po 10 minučių atidarome vėl 3–5 min. Po 10 minučių pakartojame.
Tuomet uždarome ir kepame 20 min. Iš viso duoniukai kepami 60 minučių.
Išimame duoniukus iš kepimo formos, sulaužome ir atvėsiname ant grotelių.
Tiekiame su sriuba, humusu ar tiesiog „triauškiname“ su puodeliu arbatos.