Alfas live

Ką jūs galite pasakyti žmonėms, kurie nemėgsta ir nevalgo pusryčių?

Viskas gerai, jei žmonės nejaučia jokių neigiamų šalutinių poveikių, dėl to, kad nevalgo pusryčių. Bet mano darbinė praktika rodo, kad tokių poveikių yra. Dienos eigoje tada dažniau ir didesniais kiekiais norisi saldumynų, vakare prasideda valgymo ir užkandžiavimo maratonai.

Kodėl svarbu valgyti reguliariai ir nedaryti didelių pertraukų?

Jei mes kartais pasimirštam nieko tokio, bet jei tai jau tapo įpročiu, verta pažiūrėti, kaip mes organizuojame savo darbo laiką. Neveltui net įstatymuose numatytos tam tikros pertraukos, kurios yra ne šiaip sau. Jei žmogus yra ryšyje su savo alkio, sotumo pojūčiais, organizmas pasako, kad jam reikia maisto. Priklauso ar mes klausom savo organizmo, ar jį ignoruojame? Jei ignoruojame – sumokame tam tikrą kainą už tai.

Kaip planuoti ir ką reikia žinoti, kad maitintumėmės pilnavertiškai?

Kiekvienas pats turėtų surasti būdą, kuris jam yra priimtiniausias. Šiais laikais, kai mes turime daug užduočių, norime būti produktyvus, daug ką nuveikti yra verta planuoti. Nes tai nuima labai daug beverčio galvojimo, ką valgysiu šiandien. Sutaupo mūsų energiją, pinigus ir nereikia tiek maisto išmesti.

Intuityvaus valgymo konsultantė Ingrida Augutė

Nuo ko reikėtų pradėti planuoti maistą?

Aš susidarau savaitės meniu planą. Pusryčiai, pietūs ir vakarienė, bei ką planuoju kepti papildomai. Galbūt pyragą ar duoną. Susirašau visos savaitės planą, matau, kokių man produktų reikės ir juos užsisakau. Plano vykdymas gali būti apie 80 %, nebūtinai turi būti 100 % įgyvendinimas. Yra labai daug planavimo metodikų, svarbu, kad žmogui toks planas tiktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)