Martynas Kaminas, žuvies parduotuvės „FishWish“ vadovas teigia, kad lietuvių žuvies valgymo įpročiai beveik nesiskiria nuo kitų Europos šalių – labiausiai mėgstama yra lašiša, todėl tikrai nesuklysite ją pasirinkę šventiniam stalui.

Martynas Kaminas

„Lašišą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Iš jos lengva pagaminti ne tik paprastus, kasdienius patiekalus, bet ir šventinius patiekalus. Tai yra puikus pasirinkimas norintiems sutaupyti, nes šiuo metu yra padidėjusios maisto kainos. Be to, lašiša labai naudinga savo maistine verte – joje gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių. Lašišos patiekalai visada atrodo gardžiai, todėl tikrai papuoš šventinį stalą“, – pataria žuvies žinovas ir dalijasi šventiniais lašišos receptais.

Lašišos filė su šparagais

Ingredientai: lašišos filė, šparagai, citrina, daigai, čili pipiras, česnako skiltelė, sviestas, aliejus, druska ir pipirai.

Gaminimo eiga: atšildome ir nusausiname lašišos filė, pabarstome druska ir pipirais. Nuplauname daržoves. Šparagus įdedame į verdantį vandenį ir verdame 2–3 minutes, tada dedame į šaltą vandenį ir atvėsiname. Stambiai supjaustome čili pipirą. Apkepame lašišos filė įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus ir sviesto. Apkepę dedame lašišos filė ant kepimo popieriaus ir toliau kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 min. Keptuvėje apkepame šparagus kartu su čili pipirais ir česnako skiltele. Šparagus patiekiame kartu su lašišos filė, daigais ir citrinos skiltele.

Lašišos patiekalai

Bulvytės su varškės kremu ir lašiša

Ingredientai: bulvytės, sūdyta ar rūkyta lašiša, varškė, grietinė, krapai, druska ir pipirai, raudonieji ikrai papuošimui (nebūtina).

Gaminimo eiga: nuplauname ir išverdame bulvytes. Sutriname varškę, dedame grietinę, smulkintus krapus, paskaniname druska ir pipirais. Virtas bulvytes perpjauname per pusę, užtepame varškės kremo, ant viršaus dedame sūdytos arba rūkytos lašišos gabaliuką ir papuošiame raudonaisiais ikrais bei krapų šakelėmis.

Lašišos patiekalai

Lašišos užkandis su daigais

Ingredientai: sūdyta ar rūkyta lašiša, varškė, grietinė, krapai, daigai, druska ir pipirai.

Gaminimo eiga: sutriname varškę, įdedame grietinės ir smulkintų krapų, paskaniname druska ir pipirais. Paruoštą varškės kremą užtepame ant sūdytos ar rūkytos lašišos gabaliukų, susukame juos į ritinėlius. Į ritinėlių vidų dedame mėgstamų daigų. Skanaus!

Lašišos patiekalai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją