Šie mitybos specialistų siūlomi nekaloringi maisto produktai dažniausiai turi daug vandens ir daug skaidulų, kurios padeda ilgesnį laiką jaustis ir išlikti sotiems, rašo ndtv.com.

Štai sąrašas produktų, kuriuos vertėtų įtraukti į savo kasdienį racioną:

1. Salierai. 95 proc. salierų sudaro vanduo, tačiau jie taip pat turi daugybę sveikatai naudingų medžiagų. Juose gausu kalio, folio rūgšties ir skaidulų, be to, salierai turi net 30 proc. vitamino K paros normos.

2. Mėlynės. Mėlynės garsėja galybe antioksidantų. Tačiau jos taip pat turi daug skaidulų, bet labai mažai kalorijų. Taigi kimšti šias stebuklingas uogas galite tiek, kiek geidžia širdis – svorio nepriaugsite.

3. Agurkai. Agurkas – dar vienas produktas, turintis daug vandens ir mažai kalorijų. Agurkų sėklos ir žievė pasižymi didžiausia maistine verte, todėl agurkų geriau nelupti. Žievės turi daug skaidulų ir vitamino A, vadinamo beta karotinu, kuris, kaip žinome, yra naudingas akims.

4. Pomidorai. Pomidoruose yra daug likopeno – karotinoido, kuris padeda kovoti su lėtinėmis ligomis ir suteikia vaisiams raudoną spalvą. Pomidorai taip pat turi vitaminų A, C ir B2, taip pat folio rūgšties, kalio ir skaidulų.

Asociatyvioji nuotr.

5. Greipfrutai. Greipfrutuose yra daug skaidulų, kurios padeda numalšinti alkį ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl galite ilgiau jaustis sotūs. Vitaminas C savo ruožtu padeda kovoti su virtine sveikatos problemų.

6. Brokoliai. Brokoliai būna maistingesni, kai valgomi žali arba virti garuose. Ši daržovė turi sulforafano – antikancerogeno, kuris neutralizuoja vėžį sukeliančias chemines medžiagas. Joje taip pat yra vitaminų A, C, E ir K.

7. Žiediniai kopūstai. Tai universali ir maistinga daržovė. Ji turi daug antioksidantų ir fitocheminių medžiagų, kurios padeda kovoti su lėtinėmis ligomis. Be to, žiediniai kopūstai yra puikus folio rūgšties, skaidulų ir vitaminų C bei K šaltinis.

8. Apelsinai. Apelsinai turi ne tik vitamino C, bet ir daug skaidulų, kurios padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.

Į nekaloringų, bet sveikų maisto produktų sąrašą taip pat galima įtraukti braškes, melionus, salotas, gervuoges, lapinius kopūstus ir raukšlėtuosius melionus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją