Kaip atskleidžia I. Greičiūnaitė, savo tinklaraščio nuotraukose ji stengiasi pateikti maistą ne per daug išpuoselėtai ir išpuoštai. „Norisi, kad kiekvienas žmogus galvotų, jog gali taip pat pasigaminti maistą.

Renkuosi kuo mažiau perdirbtą maistą, stengiuosi naudoti mažiau cukraus, bet taip pat niekam nebandau aiškinti, ko negalima daryti. Tiesiog bandau padėti ir patarti. Labiausiai mėgstu kalbėti apie paprastą ir sveiką maistą“, – pasakoja ji.

Pasak I. Greičiūnaitės, dažnai žmonės be reikalo bijo valgyti duoną ir blynus, nes galvoja, kad tai yra nesveikas maistas, niekaip nesusijęs su vertinga mityba.

„Tad aš stengiuosi tuos atsibodusius ir pamirštus produktus grąžinti į žmonių mitybą, tiesiog siūlau sveikesnius jų variantus“, – tikina ji.

I. Greičiūnaitė atskleidžia ir tai, kaip išrsiinkti sveiką duoną.

„Svarbu, kad tai būtų pilno grūdo duona – bent 80 proc. pilno grūdo miltų. Taip pat privalu atkreipti dėmesį į cukraus kiekį. 100 gramų turėtų būti ne daugiau kaip 5 gramai cukraus“, – supažindina ji.

LRT Ieva papasakojo ir apie gardžių sumuštinių bei skanių blynų receptus.

Receptai ir visas pokalbis – laidos įraše.