Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Kalafiorai traškia plutele

2–3 porcijoms reikės:

  • pusės vidutinio dydžio kalafioro
  • ⅔ stiklinės sorų kruopų
  • 4–5 šaukštų skrudintų kanapių ir saulėgrąžų sėklų
  • 1–2 šaukštų maltų linų sėmenų
  • po šaukštelį džiovintų mėtų, čiobrelių ir mairūnų
  • druskos ir maltų kvapiųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Išvirkite šiek tiek pasūdytas soras su pipirais ir žolelėmis.
  2. Žiedynais išskirstytą kalafiorą meskite į verdantį vandenį ir trumpai apvirkite (apie 3 minutes), kad nespėtų suminkštėti.
  3. Kepintas sėklas sumalkite virtuviniame kombaine, kokteilinėje arba kavamalėje; sumaišykite su linų sėmenimis ir žiupsniu druskos.
  4. Apvoliokite drėgnus kalafioro gabalėlius sėklų milteliuose ir pavartydami apkepkite ant įkaitinto aliejaus, kol apskrus ir susiformuos daili plutelė. Neperkepkite.
  5. Patiekite su sorų garnyru ir mėgstamomis salotomis.