Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Bulvių salotos su krienais

Salotoms reikės:

  • 1 kg mažų bulvių
  • 20 vyšninių pomidoriukų
  • ryšelio žalių šparagų (smidrų)
  • keleto ridikų
  • saujelės šviežių krapų

Užpilui:

  • šaukšto krienų
  • 3 šaukštų obuolių acto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų, druskos

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite iki minkštumo.
  2. Šparagus supjaustykite įstrižai, maždaug 3 cm ilgio gabalėliais.
  3. Gilioje keptuvėje pakaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus, įdėkite šparagus ir kepkite maišydami, kol jie bus al dente (užtruks apie 10–15 min). Palikite atvėsti.
  4. Ridikus supjaustykite riekelėmis, pomidorėlius perpjaukite perpus.
  5. Į krienus įmaišykite actą, aliejų ir prieskonius.
  6. Dubenyje sumaišykite daržoves ir užpilą.

Norite sočiau? Galite pagardinti šias lengvas salotas apkeptais tofu (sojų varškės) gabalėliais arba karijų riešutais.

Skanaus!

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Ne vištienos kepsnelis“.