V. Kurpienė rekomenduoja visai šeimai susirašyti savo valgymo planą ir režimą ir pasikabinti jį matomoje vietoje virtuvėje. Tada į virtuvę keliausime tik tada, kai metas yra valgyti.

Mitybos specialistė siūlo susiplanuoti ir ką valgysime bei nusipirkti to, ko reikia, kad kuo rečiau išeiti į parduotuves ir kontaktuoti su žmonėmis.

„Pirmiausia, peržvelkite savo spinteles, kad žinotumėte kokių produktų turite ir kuriuos produktus reiktų panaudoti.

Viena didžiausių klaidų – atėjus į parduotuvę galvoti, ką aš čia gaminsiu ir pirksiu. Tokiu atveju, prisiperkame maišus produktų, o grįžus nėra iš ko gaminti. Nes vėliau sugalvojus vieną ar kitą patiekalą, paaiškėja, kad trūksta vieno ar kito ingrediento. Na, o planuojant sutaupysite laiko, pinigų ir sveikatos“, – aiškino specialistė.

Anot V. Kurpienės, būtina susiplanuoti ne tik patiekalus, bet ir užkandžius. Vaisius pirkti reiktų ne kilogramais, o vienetais. Neužmiršti ir daržovių. Mūsų mityba turi būti spalvota, kad gautume įvairiausių medžiagų.

Štai keletas punktų, kuriais vadovaujantis, tikėtina suvalgysite mažiau ir nereikės skųstis dėl priaugto papildomo svorio.

1. Pasidaryti du sąrašus – vieną ilgo galiojimo produktų, kurie bus tinkami vartoti mėnesį, o kitą – trumpo galiojimo, kuriuos reikia suvartoti per savaitę. Rašykite ir kiekius, kiek jų reiktų įsigyti, nes pamatę produktams nuolaidas – dažnai jų priperkame per daug.

2. Taip pat į parduotuvę reiktų eiti ir sočiai pavalgius, kad nekiltų noras prisipirkti to, ko nebuvo sąraše.

3. Į virtuvę reiktų eiti tik tada, kai yra laikas valgyti ir tiksliai žinome, ką mes joje pasiimsime.

Apsižvalgyti ir pasižiūrėti, ar yra maisto sudėta atvirose vietose. Kai mes matome maistą – pradeda skirtis seilės ir mūsų galva gauna signalą – gal užkąsti? Nors gal valgėme visai neseniai. Tad prislėpus maistą, mes prislopinsime savo instinktus suvalgyti daugiau.

V. Kurpienė primena, kad tos pačios taisyklės galioja ne tik karantino metu, bet ir gyvenant įprastą gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)