Šiuo receptu dalijasi tinklaraštis „Skaniai sveikai“.

Pagrindui reikės:

1 didelio virto burokėlio
3 bananų
175 g avižų
3 v. š. medaus arba klevų sirupo
100 g riešutų (nuotraukose matomuose batonėliuose naudoti anakardžiai ir lazdyno riešutai)

Viršutiniam sluoksniui:

70 g mėlynių (šviežių arba šaldytų)
45 g avižų
50 g riešutų, stambiai smulkintų
50 g sėklų (nuotraukose matomuose batonėliuose naudotos saulėgrąžos ir moliūgo sėklos)
1 v. š. medaus arba klevų sirupo
50 ml augalinio pieno (šį kartą pasirinktas migdolų pienas)

Gaminimas:

  • Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  • Paruošiame pagrindą. Elektriniu trintuvu sutriname burokėlį ir bananus iki vientisos masės.
  • Suberiame avižas, medų arba sirupą ir riešutus, dar šiek tiek pamalame, tačiau riešutų ir avižų nesumalame iki galo.
  • Kepimo formą (maždaug 20 cm x 20 cm) išklojame kepimo popieriumi, supilame pagrindo mišinį ir išlyginame paviršių. Kepame 8 min., tada išimame iš orkaitės.
  • Dubenyje sumaišome visus ingredientus viršutiniam sluoksniui ir sudedame viską ant iškepusio pagrindo. Išlyginame paviršių ir dedame kepti 15 min. arba šiek tiek ilgiau, kol paviršius lengvai paruduos.
  • Iškepus paliekame atvėsti, supjaustome ir mėgaujamės.

Šiuos batonėlius galima laikyti šaldytuve sandariose dėžutėse iki kelių dienų.