Riešutiniai datulių saldainiai
Gamybos laikas: 10 minučių + 30 minučių šaldytuve (taip pat prieš gaminimą bent 4 valandas reikėtų pamirkyti riešutus)
Reikės:
2 puodelių riešutų (nuotraukoje – saldainiai iš migdolų ir anakardžių)
1 puodelio kokoso drožlių
1 puodelio datulių be kauliukų
4 šaukštų kakavos
1 šaukšto medaus
druskos
1–2 šaukštų šilto vandens
Gaminimas:
Išmirkytus riešutus (geriausia juos mirkyti per naktį) sutrinkite maisto smulkintuvu. Taip pat sutrinkite kokoso drožles su datulėmis ir gautą masę suberkite į riešutus. Taip pat suberkite kakavą, druskos, jei norisi – įdėkite medaus ir viską gerai išmaišykite.
Jei matote, kad masė sausoka – įpilkite vandens. Tuomet formuokite rutuliukus. Juos galima apibarstyti įvairiais priedais, pradedant sezamų sėklomis, kakava ir kokoso drožlėmis, baigiant spalvotais milteliais.