Riešutiniai datulių saldainiai

Gamybos laikas: 10 minučių + 30 minučių šaldytuve (taip pat prieš gaminimą bent 4 valandas reikėtų pamirkyti riešutus)

Reikės:

2 puodelių riešutų (nuotraukoje – saldainiai iš migdolų ir anakardžių)

1 puodelio kokoso drožlių

1 puodelio datulių be kauliukų

4 šaukštų kakavos

1 šaukšto medaus

druskos

1–2 šaukštų šilto vandens

Gaminimas:

Išmirkytus riešutus (geriausia juos mirkyti per naktį) sutrinkite maisto smulkintuvu. Taip pat sutrinkite kokoso drožles su datulėmis ir gautą masę suberkite į riešutus. Taip pat suberkite kakavą, druskos, jei norisi – įdėkite medaus ir viską gerai išmaišykite.

Jei matote, kad masė sausoka – įpilkite vandens. Tuomet formuokite rutuliukus. Juos galima apibarstyti įvairiais priedais, pradedant sezamų sėklomis, kakava ir kokoso drožlėmis, baigiant spalvotais milteliais.

Skanaus!

Daugiau skanių ir sveikų idėjų rasite tinklaraštyje „Monų monai“.