Veganiškos Kipro picos ingredientai:
- Ruginių miltų picos pagrindas (1 picai – 250 g miltų)
- Tofu sūrio ir salėje džiovintų pomidorų padažas (neutralų tofu sudedame kartu su saulėje džiovintais pomidorais, druska, sausomis mielėmis ir bazilikų lapeliais į trintuvą ir viską sutriname)
- Veganiškas fetos sūris 40 g (neutralus tofu, marinuotas citrinų sulčių, sausų mielių ir druskos marinate – geriausiai palikti per naktį)
- Svogūnai 30 g
- Pomidorai 50 g
- Paprikos 50 g
- Marinuoti artišokai 60 g
- Šviežių bazilikų lapeliai 6 vnt.
Picos pado pagrindas 1 picai:
- 160 g miltų
- 60 ml šilto vandens
- 1/6 šaukštelio druskos
- 1/3 šaukštelio cukraus
- 10 g mielių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
Išmaišyti mieles, vandenį, cukrų ir druską, tada sumaišyti mišinį su miltais. Iškočiojus tešlą, palikti šiltai apie 70-80 min., kol iškils. Po to tešlą galima laikyti šaldytuve ir naudoti kada prireiks. Tešlą kočioti rankomis, švelniai spaudžiant vidurį ir stumiant ją į kraštus, kad kraštai susiformuotų storesni už centrą.
Paruošimas:
- Picos pagrindą ištepame aliejumi ir pagamintu tofu padažu.
- Ant jau paruošto pagrindo dedame plonai pjaustytą mėlynąjį svogūną, kvadratėliais supjaustytą tofu-fetą ir marinuotus artišokus.
- Dedame kepti iki 250 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę, 3-6 min.
- Ant iškeptos picos išdėliojame plonomis riekelėmis pjaustytą papriką ir storesniais griežinėliais supjaustytą pomidorą.
- Viršuje užbarstome bazilikų lapeliais.
Skanaus!