Veganiškos Kipro picos ingredientai:

  • Ruginių miltų picos pagrindas (1 picai – 250 g miltų)
  • Tofu sūrio ir salėje džiovintų pomidorų padažas (neutralų tofu sudedame kartu su saulėje džiovintais pomidorais, druska, sausomis mielėmis ir bazilikų lapeliais į trintuvą ir viską sutriname)
  • Veganiškas fetos sūris 40 g (neutralus tofu, marinuotas citrinų sulčių, sausų mielių ir druskos marinate – geriausiai palikti per naktį)
  • Svogūnai 30 g
  • Pomidorai 50 g
  • Paprikos 50 g
  • Marinuoti artišokai 60 g
  • Šviežių bazilikų lapeliai 6 vnt.
Kipro pica

Picos pado pagrindas 1 picai:

  • 160 g miltų
  • 60 ml šilto vandens
  • 1/6 šaukštelio druskos
  • 1/3 šaukštelio cukraus
  • 10 g mielių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus

Išmaišyti mieles, vandenį, cukrų ir druską, tada sumaišyti mišinį su miltais. Iškočiojus tešlą, palikti šiltai apie 70-80 min., kol iškils. Po to tešlą galima laikyti šaldytuve ir naudoti kada prireiks. Tešlą kočioti rankomis, švelniai spaudžiant vidurį ir stumiant ją į kraštus, kad kraštai susiformuotų storesni už centrą.

Paruošimas:

  • Picos pagrindą ištepame aliejumi ir pagamintu tofu padažu.
  • Ant jau paruošto pagrindo dedame plonai pjaustytą mėlynąjį svogūną, kvadratėliais supjaustytą tofu-fetą ir marinuotus artišokus.
  • Dedame kepti iki 250 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę, 3-6 min.
  • Ant iškeptos picos išdėliojame plonomis riekelėmis pjaustytą papriką ir storesniais griežinėliais supjaustytą pomidorą.
  • Viršuje užbarstome bazilikų lapeliais.
Kipro pica

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)