Štai keli dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti apie migdolų pieną.

1. Jame nėra laktozės
Kaip visi kiti ne karvės pieno produktai, jis neturi laktozės. Tai labai svarbu žmonėms, kurie netoleruoja laktozės.

2. Jis veganiškas
Dar vienas pliusas daliai žmonių – tai nėra gyvūninės kilmės produktas. O tai reiškia, kad jis neturi cholesterolio.

3. Turi mažai kalorijų
Palyginti su įprastu pienu ir netgi kitais ne gyvūninės kilmės pienais, migdolų pienas turi santykinai mažai kalorijų – nesaldintas migdolų pienas turi vos apie 30 kalorijų. Dėl to, kad ir kaip gaila, šis pienas netinka kavai gardinti. Beje, net ir saldinti variantai yra santykinai nekaloringi – apie 60 kalorijų vienoje porcijoje.

4. Gali turėti priedų
Augalinės kilmės pienas gali turėti daug priedų, įskaitant karagenino, kuris išgaunamas iš jūros dumblių ir naudojamas kaip stabilizatorius ir tirštiklis. Dėl šio priedo kilo nemažas šurmulys – esą jis gali (o gal negali) veikti kaip dirgiklis. Jis yra patvirtintas kaip ekologiškų produktų ingredientas, tačiau vis daugiau prekės ženklų jį šalina iš savo produktų sudėčių.

5. Nėra toks maistingas, kaip jums atrodo
Vis dėlto didžiausias migdolų pieno trūkumas slypi ne tame, kas jame yra, o tame, ko jame nėra. Nors patys migdolai yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, „New York Times“ turi apie jį prastų žinių: „Šios maistinės medžiagos gėrimų iš riešutų gamybos procese prarandamos.“

Kai kurie prekės ženklai iš riešutų gaminamus pienus praturtina juos baltymais, kalciu ir vitaminais. Tačiau mokslininkai vis dar nėra iki galo ištyrę, kaip šios pridėtinės maistinės medžiagos pasisavinamos.

Išvada: migdolų pienas nėra nei geriausias, nei blogiausias. Tad gerkite atsakingai. Ir skaitykite etiketes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)