Alfas Ivanauskas savo laidoje kalbino gyd. akušerę ginekologę, sertifikuotą sveikos gyvensenos medicinos gydytoją Ingridą Kravčenkienę.

Ingrida Kravčenkienė

Į ką reikėtų atsižvelgti perkant uogienę?

Pradėkime nuo to, kas yra uogienė? Ji atsirado tam, kad būtų galima ja mėgautis ir yra išvirta iš uogų ir cukraus. Tai yra ne valgis, o desertas. Uogos yra gerai, bet čia jos jau išvirtos. Ir jei mes uogienės nesuvalgom šiandien ar poryt, tai kažin ar ten liko kažkas naudingo. Bet jei tai desertas ir mes valgom ją tris kart per savaitę po vieną arbatinį šaukštelį, tuomet nieko blogo neatsitiks.

Ingrida Kravčenkienė

Ką patartumėte sulčių mėgėjams?

Negalima pirkti sulčių. Skamba labai baisiai, bet reikia pirkti vaisius. Mes neturime rūpintis kitų žmonių profesionalia gerove, pasirūpinkite savo sveikata. Mūsų sveikatai sultys yra peilis. Blogis yra lygiai tas pats lyg pirktum vaikui degtinės. Nes cukraus pasisavinimas panašus į alkoholio metabolizmą.

Ingrida Kravčenkienė

Jei visgi perkame sultis, kaip jas išsirinkti?

Bandykime surasti, kas yra gero sultyse. Jose gali būti visas tas gėris, kuris yra vaisiuje. Jos turi būti šviežiai spaustos, lėtaeige sulčiaspaude arba šaltuoju spaudimo būdu. Namuose galime išspausti sultis iš bet kurio produkto ir naudotis lėtaeige sulčiaspaude. Geriausias variantas yra daržovių sultys, nes jose yra mažiau cukrų.

Koks būtų jūsų patarimas žmonėms?

Labai svarbu yra valgyti vaisius, nes juose yra labai daug vitamino C. Tai apsaugo nuo virusų, įvairiausių susirgimų ir stiprina imunitetą. Jei vaikas nenori valgyti vaisių, tokiu atveju gali išgerti bent jau glotnutį. Labai rekomenduočiau.

Alfas laidoje gamino kreminę burokėlių sriubą su paukštiena ir traškius sumuštinių konkurentus. Laidos pabaigoje uždavė klausimą gydytojui: „Ar skausmingas danties implanto įdėjimas? Kiek užtrunka procedūra ir pasiruošimas jai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)