Ličiai

Pasižymi saldžiarūgščiu skoniu, valgoma jo dalis – po dygliuota žievele esantis peršviečiamas sultingas minkštimas, o vaisiaus viduje – stambus nevalgomas kaulas. Vaisiuje gausu augalinės kilmės baltymų, pektino, kalio, magnio ir vitamino C. Tinka salotoms, jogurtams, ledams gardinti.

Rambutanai

Rambutanai

Šie primena ežiukus – apvalūs ir spygliuoti, nulupus rambutaną valgoma jo dalis yra balkšvas želė pavidalo minkštimas. Skonis yra ir saldus, ir gaivus viename. Vaisiai valgomi švieži, dedami į salotas, desertus.

Basovija

Savo išvaizda primena pomidorą ir pipirą, o vaisiaus skonis labiau primeną saldžiarūgštį pomidorą ir pasiflorą. Basovijos naudojamos tiek desertams, tiek garnyrams ir dažniausiai naudojamos apdorotos – gaminamos uogienės arba padažai. Vaisiaus odelė yra karti, todėl gaminimui ar skanavimui derėtų rinktis tik minkštimą.

Anona

Šis vaisius yra gausus vitamino C, B1, B2 ir daugelio mineralų šaltinis. Vaisiaus viduje esantis minkštimas primena bananą, o skonis panašus į pomidoro ir citrinos. Sėklos ir luobelė yra nevalgomos, o minkštimą patogiausia išskaptuoti šaukšteliu. Vaisius tinkamiausias valgyti kai yra šiek tiek minkštas.

Figos

Jos yra geležies ir kalcio šaltinis, o jų mūsų parduotuvėse galima rasti ištisus metus. Saldaus skonio vaisius valgomas perpjautas pusiau, panašiai kaip kivis.

Pasiflora

Persikinės pasifloros

Ši daugeliui pažįstamas kaip desertų ingredientas. Viduje esantis minkštimas su daug smulkių sėklyčių skanaujamas vienas arba naudojamas ruošiant kokteilius, salotas, desertus. Ar vaisius tinkamas valgyti ir gerai prinokęs išduos jo luobelė – ji turi būti grublėta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)