Moksliniai tyrimai rodo, kad organizmui prireikia maždaug mėnesio, jog atsikratytų priklausomybės nuo cukraus, tad keturias savaites turėtumėte: 1) visiškai atsisakyti cukraus ir 2) nekeisti jo kitais saldikliais (nes tai ir toliau skatintų cukraus poreikį).

Nusiteikite, kad iš pradžių gali būti gana sunku, tačiau jau po kelių dienų cukraus troškimas ims rimti. O jeigu paragausite ko nors saldaus, pastebėsite, kad saldumo pojūtis yra pakitęs. Po cukraus detoksikacijos dažnai patiriama, kad tai, kuo anksčiau smaližiaudavote, dabar atrodo gerokai per saldu.

Tačiau atsižvelgiant į cukraus sukeliamą priklausomybę reikia turėti omenyje štai ką: kad ir kiek būtumėte išvalę organizmą, morališkai nusiteikę, užsidegę ar prisirašę sąrašų, cukraus alkis bet kurią akimirką gali pratrūkti su netikėta jėga.

O tada privalote turėti: 1) krizės įveikimo planą ir 2) po ranka bananų ir pieno kokteilį su kelių rūšių uogomis.

Bananų ir pieno kokteilis su įvairių rūšių uogomis

(2 stiklinės)

  • 200 g įvairių vasaros uogų
  • 4 valgomieji šaukštai šalavijų sėklų
  • 100 ml vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės miltelių
  • 500 ml bet kokios rūšies pieno
  • 2 maži žali bananai

Šis kokteilis turi viską, ko trokšta du saldumo pasiilgę vaikai (ir tėvai): keturių rūšių uogos, kvapni vanilė ir nuostabus bananas.

Atšildykite uogas, jeigu jos šaldytos, ir sumaišykite su šalavijų sėklomis, vandeniu ir vanilės milteliais. Tada kitame inde suplakite pieną, bananus ir vanilės miltelius. Šalavijų sėklų ir uogų mišinį išpilstykite į dvi stiklines, o ant viršaus užpilkite pieną su bananais. Šiek tiek pamaišykite. Įsivaizduokite sūkurį. Kvieskite tuos, kas nusipelnė bananų ir pieno kokteilio. Ką, nieko nėra namie? Sveikiname, nes jums atitenka abi stiklinės.

Informacija parengta pagal knygą „Food Pharmacy/ Maisto farmacija“ (autorės Lina Nertby Aurell ir Mia Clase, iš švedų kalbos vertė Sigutė Radzevičienė, išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla)

Knyga „Food Pharmacy/ Maisto farmacija“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)