113
Kitas

Burokėlių, raudonųjų svogūnų ir bruknių pyragas

Vištienos ir bulvių košės kroketai

„Pagaminti labai lengva, o nustebinti galima visus svečius tiek vaizdu, tiek skoniu“, – teigia Norvegijoje gyvenanti Inga Haakonen. Šventėms Inga siūlo pasigaminti vištienos ir bulvių kroketų.

Reikės:
virtų bulvių
vištienos
svogūno, česnako
saliero stiebo
mėgiamų prieskonių
2 kiaušinių
džiūvėsėlių
1 v. š. krakmolo
aliejaus viriumui
padažo

Gaminimas:

* Kroketams reikės tiek pat virtų bulvių, kiek ir virtos vištienos. Vištienos filė viriau kartu su svogūnų, česnaku, salieru bei mėgiamais prieskoniais apie valandą laiko. Reikia kad mėsytė pataptų labiau plėšiama nei pjaustoma ar kapojama.

* Vėliau vištieną smulkiai supjaustoma ar suplėšoma, įmaišoma į virtas ir trintas bulves, masė pravėsiname. Dedame kiaušinių (4 kroketams užtenka 1kiaušinio), džiūvėsėlių ir aš dėjau šaukštą krakmolo. Kad kroketai būtų sultingesni, į masę įpyliau šiek tiek vištienos sultinio. Masę suminkome.

* Formuojame tokius kiaušinio pavidalo kroketus ( aš naudojau dar ir vištienos kaulą, tai aplink kaulą apsukiau turimą masę), merkiame i kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlius bei verdame 180° įkaitintame aliejuje, kol kroketais įgaus graikiško riešuto spalvą.

* Tiekiame su mėgstamom salotomis bei padažu, jeigu norisi. Aš pasiruošiau švelnų pomidorų, česnakų padažą.
113
Kitas

Burokėlių, raudonųjų svogūnų ir bruknių pyragas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją