Hilda Bassey iš Lagoso, kuri geriau žinoma kaip Hilda Baci, gaminimo maratoną pradėjo gegužės 11 dieną, o paskutinį patiekalą baigė gegužės 15 dienos naktį. Virtuvės šefę sveikino tiek šalies prezidentas Muhammadu Buhari, tiek politikai bei garsenybės. Procesą, kaip 27 metų maisto profesionalė gamina pačius įvairiausius tiek vietos virtuvės, tiek kitų šalių patiekalus, stebėjo daugybė gerbėjų bei alkanų smalsuolių.

Virtuvės šefė Hilda Bassey:

„Buvo du variantai: arba pasiekti savo tikslą ir džiaugtis, arba to nepadaryti ir dėl to blogai jaustis, taigi pasirinkau bandyti. Dabar jaučiu didžiulį palengvėjimą, esu labai laiminga ir labai didžiuojuosi savimi“.
H. Bassey per gaminimo maratoną pagamino daugiau nei šimtą valgių, visais jais nemokamai vaišinosi jos palaikyti atėję vietiniai. Sociologijos mokslus baigusi mergina ketino be paliovos gaminti 96 valandas, tačiau vėlų sekmadienio vakarą nusprendė eksperimento laiką prailginti. Ruošdamasi vienam didžiausių gyvenimo iššūkių, mergina kelis mėnesius intensyviai ruošėsi – didino fizinę ištvermę, tikrinosi sveikatą. Bičiuliai Anita Okiri ir Ani visą tą laiką buvo jos palaikymo komanda.

Bassey Fan bičiulė Anita Okiri:

„Raskite moterį, kuri vieną dieną atsistotų ir pareikštų: noriu gaminti šimtą valandų. Net ir penkiasdešimt valandų atrodo beprotybė. O ji tai padarė. Labai ja didžiuojuosi, daugiau neturiu, ką pasakyti“.

Pagal Guinnesso rekordų knygos taisykles virtuvės šefė kas valandą galėjo daryti penkių minučių pertrauką.

Bassey Fan bičiulis Ani:

„Esu sužavėtas tuo, ką ji padarė. Matau, kad vis daugiau žmonių savo profesinėje srityje siekia rekordų. O kol kas sunku žodžiais nusakyti, kaip ja didžiuojuosi“.

Tviteryje Guinnesso pasaulio rekordų atstovai teigia stebėję virtuvės šefės pastangas, dabar belieka įvertinti įrodymus ir bus galima skelbti naują pasaulio rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)