„VegBurger“ atsiųstame pranešime L. Jablonskas prisipažįsta, kad mėsainis yra vienas mėgstamiausių jo patiekalų, kulinaras mėgaujasi juo bent kartą per savaitę: „Iki šiol esu išbandęs įvairiausias šio patiekalo versijas: tiek su įvairia mėsa, tiek su žuvimi, tiek su daržovėmis. Mėgstu eksperimentuoti. Vien savo restorane per savaitę pagaminu vidutiniškai 100 mėsainių, nors tai nėra pagrindinis patiekalas. Daugelis Lietuvos restoranų mėsainius taip pat įsitraukė į savo meniu. Lietuviai šį patiekalą itin mėgsta.“

Linas Jablonskas

Paklaustas apie neigiamą šio patiekalo ypatybę – kaloringumą, L. Jablonskas griauna tokį įsitikinimą: „Mėsainį itin kaloringu patiekalu paverčia dažnai šalimais pasirenkamos bulvytės ir gazuoti, saldūs gėrimai. Aš renkuosi sveikesnius ingredientus ir pagardus, todėl nebijau per didelio kalorijų kiekio. Pavyzdžiui, majonezą keičiu pesto padažu, bandelę renkuosi be kvietinių miltų, o vietoj mėsos paplotėlio dedu daržovainį.“

Šefas pristato vegetariško suvožtinio receptą.

Vegetariškas suvožtinis

Reikės:

  • 1 sviestinės bandelės (galima rinktis ir kitokią mėgstamą)
  • 20 g žaliojo pesto padažo
  • 1 burokėlių paplotėlio
  • 20 g salotų lapų (labiausiai dera gražgarstės, špinatų ar burokėlių lapeliai)
  • 30 g kriaušės (labiausiai tinka sultinga)
  • 30 g avokado

Gaminimas:

  1. Bandelę perpjauti pusiau ir paskrudinti vidines puses ant sausos, įkaitusios keptuvės.
  2. Paskrudintas bandelės puses patepti pesto padažu.
  3. Ant apatinės bandelės dalies sudėti šaltu vandeniu nuplautus salotų lapus, griežinėliais pjaustytą kriaušę ir avokadą.
  4. Burokėlių daržovainį pakepti 2 minutes ant sviesto, kol švelniai apskrus, ir uždėti ant salotų lapų, kriaušės bei avokado. Taip pat galima rinktis sveikesnį variantą ir daržovainį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–45 s. Orkaitė turi būti visiškai įkaitusi, kad daržovainis nedžiūtų, bet iškart apskrustų.
  5. Ant viršaus uždėti antrą bandelės pusę ir švelniai paspausti, kad sudėti ingredientai neiškristų ir suvožtinis būtų vientisas patogiai valgomas patiekalas.
  6. Kad rezultatas būtų pats skaniausias, L. Jablonskas pataria rinktis tik šviežias daržoves, tinkamai paskrudinti bandelę ir išsirinkti tinkamą padažą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)