aA
Sostinėje trečius metus iš eilės įvykęs „Vilnius Gastro Masters“ gastronomijos renginys šiemet miesto gyventojams leido išbandyti naujas vietas – išskirtinius restoranus ir barus, kurie tarpusavyje varžėsi dėl triumfo lėkštėje.
Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

Kulinarinį nuotykį po Vilnių žmonės galėjo išmėginti sumokėję simbolinę sumą – 23-28 eurus ir per vieną vakarą patirti tai, ką siūlo geriausi miesto restoranai ir barai, garsėjantys aukštos klasės virtuve.

Geriausi Vilniaus šefai leido renginio svečiams nusikelti į įspūdžių kupiną kulinarinę kelionę. Nepriekaištingai paruošti prisistatymų patiekalai stebino savo išradingumu – nuo vaizdo iki skonio.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė
Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

Dalyviai turėjo galimybę pasirinkti iš dviejų maršrutų – geltoną arba žalią. DELFI Maistas išmėgino geltonąjį gastronomijos kelią.

Aplankėme keturias skirtingas vietas – „Ertlio Namas“, „Trinity“, „Nomads“ ir „Dine“.

Renginio dalyviai, pasirinkę žalią maršrutą, buvo kviečiami užsukti į restoranus „Amandus“, „Dublis“, „Saula“, „Time“ ir „Alchemikas“.

Kiekvienas įeinantysis turėjo unikalų dalyvio kodą, kuris buvo kaskart nuskenuojamas, norint patekti į restoraną. Visuose restoranuose buvo galima rinktis ir vegetariškus arba veganiškus patiekalus.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

„Ertlio Namas“

Čia buvo siūloma išmėginti istorinę kilmingųjų virtuvę – nuo XIII iki XIX amžiaus lietuvių patiekalus. Šitų visų amžių visumą buvo galima paragauti vienoje lėkštėje.

Ragavome pulardos. Tai – sterilizuota višta, būtent tokią valgydavo lietuvių kilmingieji. Pasak patiekalą pristačiusios merginos, tokia vištiena buvo laikoma kokybiškesne, mėsingesne nei paprasta.

Taip pat lėkštėje puikavosi grikių pudingas, pastarnokų putėsis, pulardų kaulų bei juodos duonos sultinys, burokėlis su kalendromis ir burokėlių tyrė.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

Burokėlis pasirinktas todėl, kad jis yra laikomas pačia seniausia lietuviška daržove ir jis Lietuvoje žinomas jau nuo XII amžiaus.

Prie patiekalo buvo siūloma pasirinkti ir lietuviškų gėrimų – alaus, sulos, midaus ar vyno.

„Trinity“

„Meksikiečio močiutė ir lietuvio močiutė susitiko vienoje virtuvėje. Taip gimė lietuviškas tako“, – taip trumpą užuominą apie tai, ką valgysime šį vakarą pristatė barmenas.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

Tai buvo savotiškas tako ir balandėlio hibridas. Į Savojos kopūstą įsukta bulvių košė su pušų druska ir mėsa – lėtai virtu jaučio liežuviu. Šalia – kefyre marinuoti, apkepti svogūnai ir visa tai paglaistyta kopūstų bei karamelės padažu. Ant šaukštelio – pušų granitas, skonių paletei nuplauti. Šefo rekomendacija patiekalą valgyti rankomis.

„Nomads“

Kokteilių baras siūlė paragauti alkoholinį ar nealkoholinį gėrimą.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė
Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

„Dine“

Buvo patiektas daržovių kapotinis – rūkytų ir šiek tiek marinuotų burokėlių, šviežių ir vytintų pomidorų – ant laiškinių svogūnų aliejaus. Ir viskas pagardinta balzamiko actu bei burokėlių ir pomidorų emulsija.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters
© DELFI / Modesta Meškė

Toks vakaro kulinarinis bilietas vienam žmogui kainavo 23 eurus. Žmonių eilės lauke driekėsi, lankytojai netilpo į restoranų vidų. Paskutiniame mūsų aplankytame restorane per keturias valandas buvo aptarnauta daugiau nei 300 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Devyni Maskvos restoranai pirmąkart pelnė „Michelin“ žvaigždutes

Kulinarijos biblija „Michelin“ ketvirtadienį pirmąkart savo prestižines žvaigždutes suteikė...

Susikaupė sodo ir daržo gėrybių? 5 receptai, kaip nesudėtingai ir greitai paruošti konservus žiemai (3)

Pirmoji šalna priminė, kad daržus jau turėjo palikti paskutinės gėrybės ir metas jų...

Visa tiesa apie picą su šefu Demarco: kodėl jos nereikėtų gardinti ananasais ir kaip ją tobulai pasigaminti namuose? (13)

2001–aisiais už daugiau nei milijoną JAV dolerių ji buvo pristatyta rusų astronautams į...

Aušra pasidalijo patarimais, kurie ruošiant maistą namuose padės sutaupyti daug laiko bei pinigų + varškės pyrago su šilauogėmis receptas (6)

Maisto tinklaraštininkė Aušra instagrame dalijasi savo gyvenimo akimirkomis, gardžiai atrodančių...

Kopūstų rauginimo ABC: keli paprasti žingsniai, padėsiantys namuose užsiraugti lietuvių pamėgto skanėsto (7)

Kopūstai – viena labiausiai lietuvių pamėgtų daržovių. Švieži kopūstai naudojami...

Top naujienos

Migrantas šaukiasi pagalbos: tėvynėje turėjo viską, o dabar bijo mirti Lietuvoje (122)

Pierras Mbocko pasakoja Kamerūne turėjęs viską: butą, automobilį, mylimą darbą, nuosavą...

Dabar jau aišku: Jungtinė Karalystė dėl COVID-19 padarė lemtingą klaidą

Boriso Johnsono vadovaujama Jungtinės Karalystės vyriausybė ankstyvajame koronaviruso...

Regionuose įsitvirtinusios krautuvės išgelbėjo kitas įmonės veiklas: Šakiuose konkurentų beveik nebeliko (56)

Šakių mieste veikiančiai cukrainei „Laimei“ per pandemiją nebeliko konkurentų. Šiai...

Astrauskaitės mitingas Vilniuje dalyvių gausa nepasižymėjo: susirinko per 150 žmonių nuotraukų galerija

Į pedagogės Astros Astrauskaitės mitingą prieš pandemijos valdymą Vilniuje, Katedros aikštėje,...

Andriulis antivakserių nesigailėtų, net jei tai būtų giminės: jie neturėtų būti gydomi ligoninėse

„Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“ dalyvavęs viešojoje erdvėje gerai žinomas...

Klaipėdos muitininkai sulaikė mikroautobusą, vežusį toną rusiškos degtinės (5)

Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai, patruliuodami kelyje Mažeikiai −...

Kada „Žalgiris“ atsidarys? (6)

„Prisiminę ankstesnius sezonus, turbūt ne tokio tikėjomės Kauno „Žalgirio“, kokį matome...

TS-LKD svarstymus vadina katastrofa: siūlo keisti mažiausiai keturis ministrus (493)

Vyriausybės reitingai stabilūs, bet ar tikrai tuo reikia džiaugtis? Naujausių reitingų...

Jauna moteris nutraukė gydymą ir pasigailėjo – veidą išvagojo gilūs randai (6)

Aknė – viena dažniausių odos ligų, dėl kurios kreipiamasi į gydytojus dermatologus, o ją...