aA
Molekulinės virtuvės šefė, dažnai televizijų laidose, interneto portaluose ir spaudoje matoma žinoma moteris Aistė Švetkauskė drauge su komanda penktadienio vakarą bičiulius ir klientus sukvietė į dar dažais kvepiančią sveiko maisto gaminimo studiją.
Aistė Švetkauskė ir Giedrė Ruginytė-Čepienė
Aistė Švetkauskė ir Giedrė Ruginytė-Čepienė
© DELFI / Modesta Meškė

„Geras maistas – gera nuotaika – geras gyvenimas! Pagaliau išsipildė mūsų visų svajonė“, – drąsiai ir be abejonių atidarymo metu sakė bei šia kokybiško gyvenimo formule dalijosi unikali sveiko maisto gamybos praktikų „Good Food Studio“ komanda.

Paragauti sveikų gurmaniškų patiekalų ir pasveikinti studijos įkūrėjų su nauju startu susirinko gausus būrys žinomų žmonių.

Šventiškai nusiteikę ir pasipuošę, svečiai visą vakarą mėgavosi sveiku ir gardžiu maistu, gyva muzika ir turiningais pokalbiais apie sveiką ir kokybišką maistą.

Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
© DELFI / Modesta Meškė

Savo patirtimi ir žiniomis, per daugiau nei šešerius metus įgytomis Anglijos ir Ispanijos prestižinėse kulinarinėse mokyklose, A. Švetkauskė dalijasi sveiko maisto gamybos kursuose, pati ruošia sveikus gurmaniškus patiekalus įvairiems vakarėliams, todėl šios maisto studijos atidarymas jai buvo natūralus, gerai apgalvotas ir suplanuotas žingsnis.

„Mano svajonė buvo su komanda įrengti Vilniuje išskirtinę maisto gaminimo studiją patogioje vietoje, su tokia virtuve, kurioje ne tik man, bet ir kitiems profesionaliems virtuvės šefams būtų patogu ir smagu gaminti. Ir svarbiausia – sukurti namų jaukumu ir šiluma dvelkiančią aurą, kad čia atėjęs kiekvienas pasijustų kaip namie – atsipalaiduotų, pamirštų visus rūpesčius ir smagiai leistų laiką. Vien iš to, kiek šiandien girdėjau gražių žodžių ir komplimentų, galiu daryti išvadas, kad man pavyko.“

Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
© DELFI / Modesta Meškė

Renginio metu ne vieną svečią sužavėjo tiek pačioje studijos virtuvėje, tiek pagrindinėje salėje įrengta kokybiška, integruota, vos prisilietimu valdoma profesionali itališka virtuvės buitinė technika. Modernios klasikos interjere puikiai įsiliejo didžiulė maisto gaminimo sala, šalia jos – natūralaus medžio stalai, jaukus apšvietimas ir patogios kėdės – tobulos šventės ar vakarienės garantas.

Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
© DELFI / Modesta Meškė

Interjere vyrauja natūralios medžiagos ir ramios gamtos spalvos: ruda, žalia, žemės, smėlio. Studija įrengta naudojant tik kokybiškas, aukščiausios klasės medžiagas. Dauguma baldų buvo užsakyti iš Italijos, kelios medinės, rankų darbų komodos-vyninės atkeliavo tiesiai iš Prancūzijos. Nemažiau įspūdingai atrodo ir išskirtinis, meno kūriniui prilygstantis, itin prabangus, tvirtas ir atsparus vandeniui pagrindinės salės sienos tapetas.

„Tačiau tai tik detalės, kurios, nors ir kruopščiai apgalvotos, yra daiktai ir tik priemonės sukurti erdvę, į kurią gera ateiti, gera joje gaminti ir į kurią visada norisi sugrįžti. Su didžiule komanda kūrėme ne tik fizinę vietą – jau keletą metų kuriame ir įgyvendiname savo viziją, kad sveikas maistas gali būti labai skanus, norime, kad žmonės atrastų kokybiško maisto naudą ir poveikį mūsų nuotaikai ir gyvenimo kokybei. Supratome, kad sveikos mitybos principus būtina diegti dar vaikystėje, todėl, drąsiai sakau, įgyvendiname šią misiją dirbdami su vaikais – organizuojame vaikų būrelius, kuriuose mažieji gamina sveikus patiekalus, atranda skonius ir formuoja sveikus įpročius. Suteikti tokią dovaną vaikams – tai lyg eliksyras širdžiai“, – mylima veikla džiaugėsi sveiko maisto gaminimo ekspertė A. Švetkauskė.

Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
Sveiko maisto gaminimo studijos „Good Food Studio“ atidarymas
© DELFI / Modesta Meškė

Jaukius namus primenančioje sveiko maisto gaminimo studijoje „Good Food Studio“ bus organizuojami sveikos mitybos seminarai, sveiko ir skanaus maisto gaminimo kursai suaugusiems ir vaikams, sveiko maisto degustacijos, rengiami įspūdingi privatūs bei įmonių vakarėliai. Čia sveikų patiekalų receptais ir įvairiomis gaminimo gudrybėmis dalysis ne tik pati studijos šeimininkė, bet ir kiti Lietuvos bei užsienio virtuvių šefai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(28 žmonės įvertino)
2.7857

Pabodo grilyje kepta mėsa? Išbandykite tris nesudėtingus jūrų gėrybių ant grilio receptus (2)

Nusibodo ant žarijų kepti šašlykus ? Tuomet pamėginkite kepsninėje pačirškinti aštuonkojį,...

Pasaulis mini sušių dieną: šis patiekalas kadaise buvo laikomas prastuomenės maistu (5)

Šiandien, birželio 18-ąją pasaulyje minima tarptautinė sušių diena. Nacionalinis Japonijos...

Nauja kulinarinė knyga šią vasarą muš skaitomumo rekordus – jos kūrėjas Alfas Ivanauskas tuo neabejoja (12)

„Man gera įsivaizduoti, kad traškią sėklų duonelę pagal mano receptą iš naujos virtualios...

Salotos be padažo – ne salotos: top 5 padažai, kuriuos privalote išbandyti (3)

Šiltuoju metų laiku atsigręžiame į sveikatingesnę mitybą , valgome daugiau lengvesnio maisto...

Šaltibarščių konkurentės: trys skaniausios šaltos sriubos, kurios atgaivins kiekvieną (1)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padeda šaltos sriubos. Jei pabodo šaltibarščiai ir ieškote...

Top naujienos

Keltai į Smiltynę dirba nepaisydami grafiko: jei dirbtų įprastai, poilsiautojai jau nuo ryto dustų spūstyse (10)

Poilsį pajūryje, vos atšilus orams, apkartina kilometrinės spūstys. O jei keliaujate į...

Šokolado cechą atidarinėjo pas šeichus, o dabar Lietuvoje imasi savo verslo: tai – svajonės išsipildymas (39)

33-iejų Justinas Duchovskis prieš keletą metų Dubajuje šeichams padėjo įrengti šokolado...

Užkalnis: kuo kvepia saugus seksas ir saugus pasirinkimas (1)

Prisimenate, kai automobiliai buvo panašūs į sensaciją ir buvo sukurti, kaip meno kūriniai? Kokie...

Vienos geriausių gimnazijų Lietuvoje abiturientė: išėję iš kabinetų verkėme – iš mūsų tiesiog pasišaipė (251)

Birželio 14 d. Lietuvos abiturientai laikė anglų kalbos egzaminą, kuris dalį jų jau spėjo...

Skandalingas policijos tyrimas: po svaiginančios šlovės pramogų pasaulyje – gėdingas nuopolis (208)

„DJ mokykla – tai ne tik galimybė gauti mokymų pradmenis, bet ir įsitraukti į pramoginę...

Aistė Žebrauskienė | D+

Geidžiamiausi darbdaviai ir tūkstančius siekiantys atlyginimų skirtumai: kai kur situacija – paradoksali

„Sodrai“ pradėjus skelbti vyrų ir moterų atlyginimų skirtumus, kai kuriose didelėse Lietuvos...

Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene. Ką daryti, kad oda būtų sveika, švari ir spindinti?

Pats brangiausias kremas ar kosmetinės procedūros nepadės, jei valgysite netinkamą maistą ir...

Lietuvoje nustatyti 75 nauji koronaviruso infekcijos atvejai, mirė 4 žmonės (137)

Praėjusią parą, penktadienį, Lietuvoje patvirtinta 75 nauji koronaviruso ( COVID-19 ) atvejai,...

Alfas live. Lektorė atskleis: kaip ir kur ieškoti paparčio žiedo? kokius patiekalus reikėtų gaminti ir valgyti per Jonines? (6)

Paparčio žiedo ieškojimas, laužai ir trumpiausia metų naktis. Taip tai – Joninės....