„Džiaugiamės, kad festivalis kasmet didėja ir susilaukia dėmesio tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio kavos mylėtojų. Mūsų tikslas – kurti erdvę, kuri ne tik leistų mėgautis kava, bet ir plėstų lankytojų akiratį: supažindintų su naujovėmis ir tendencijomis, edukuotų apie netikėtus kavos skonius ir derinius su maistu, atskleistų kavos ruošimo subtilybes ir eitų išvien su pasaulinėmis aktualijomis, tokiomis, kaip tvarumas“, – sako vienas iš festivalio organizatorių Nidas Kiuberis.

Dar vienas šių metų tikslas – pristatyti festivalio lankytojams kavos žmones: tuos, kurių dėka galime mėgautis savo mėgstama kava ir atrasti naujus jos skonius. Festvalis kvies susipažinti su kavos rinkos atstovais, keliaujančiais tūkstančius kilometrų tam, kad atrastų naują kavos rūšį; kavos skrudintojais, išmanančiais net mažiausias temperatūrų subtilybes; baristomis, žinančiomis kiekvieno kavos ruošimo būdo niuansus ir daugeliu kitų, kurie prisideda prie ilgo kavos kelio nuo kavamedžių plantacijos iki puodelio karšto juodo gėrimo mūsų rankose.

Vilnius Coffee Festival

Vienas tokių žmonių – ir lietuvis Skirmantas Steiblys, Kolumbijoje užsiimantis kavos verslu, kurio eksportuojamos rūšinės kavos geografija siekia netgi tolimas Azijos šalis. Skirmanto dėka pirmąkart „Vilnius Coffee Festival“ pristatyta specialiai šiam renginiui sukurta riboto leidimo kolumbietiška kava su egzotiškais arbatos, laimo, jazminų ir cukranendrių poskoniais.

Ne tik netikėtų kavos skonių, bet ir derinių su užkandžiais bei kitais gėrimais bus galima paragauti viso festivalio metu veiksiančiame „Coffee + Food Market“. Čia pirmą kartą bus vaišinama kavai pagardinti skirtu aguonų pienu bei siūloma išbandyti kavos derinius su skirtingomis duonos rūšimis. Tikrų kavos gurmanų lauks specialioje zonoje „Roasters Village“ įsikūrę kavos skrudintojai, kurie pristatys savo šių metų naujienas.

Dar viena festivalio naujovė – visiškai suyrantys, popieriniai kavos išsinešti puodeliai, leisiantys prisidėti prie mažesnės taršos. Siekiant didesnio tvarumo, renginyje taip pat perdirbimui renkami kavos tirščiai, dalyviai kviečiami atsinešti savo kavos puodelius, o bilietų nespausdinti ir turėti tik išmaniajame įrenginyje.

Renginio metu tradiciškai vyks nacionaliniai kavos ruošimo, piešimo pieno puta ir kavos ragavimo čempionatai. Kaip ir kasmet, veiks edukacijos zona, kurioje visas tris festivalio dienas bus skaitomi pranešimai įvairiomis su kava susijusiomis temomis, vyks kavos ragavimo mokymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)