4–5 porcijoms reikės:
(stiklinė 240 ml)

8 vištienos šlaunelių
1 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
3 stiklinių vištienos sultinio (arba 3 stiklinės vandens + 1 kubelis vištienos sultinio)
0,5 stiklinės vandens (jei reikia)
2 geltonų citrinų
4 česnako skiltelių
2 a. š. džiovinto raudonėlio
0,5 a. š. juodųjų pipirų
1 a. š. druskos
džiovintų petražolių
alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus kepti

Gaminimas:

  • Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  • Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žieveles, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis.
  • Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti). Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną šlaunelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis 2–3 val arba paliekame šlauneles kambario temperatūroje pasimarinuoti 15–30 min.
  • Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, šlauneles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja. Išimame iš keptuvės.
  • Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.
  • Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname apie 5 min. vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų žievelę) ir pakepiname pora min.
  • Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba kepimo folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min., tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min., supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min.
  • Galiausiai apibarstome džiovintomis petražolėmis ir, jei reikia, – druska. Skanaujame!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)