Abrikosų džemas suteikia keksui lengvos rūgštelės ir dailaus žvilgesio, bet neturint abrikosų džemo, kuo puikiausiai galima naudoti ir kitą mėgstamą džemą arba aplieti šokolado ar cukraus pudros glazūra.

Kai tarkuosite apelsinų žieveles, stenkitės nutarkuoti tik geltonąją dalį, nes balta apelsino žievelės dalis gali suteikti keksui kartų skonį. Į kekso tešlą taip pat galima įmaišyti šokolado gabaliukų ar džiovintų uogų.

10 porcijų reikės:

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 g cukraus pudros
  • 200 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 2 apelsinų
  • 3 valg. š. abrikosų džemo (ar marmelado)
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos
  • sviesto (kepimo formai)

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
  2. Sviestą sudedame į dubenį, išplakame elektriniu plaktuvu, suberiame cukraus pudrą ir išplakame iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
  3. Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltus įsijojame į tešlą ir išplakame.
  4. Nutarkuojame abiejų apelsinų žieveles ir šaukštu įmaišome į tešlą.
  5. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais.
  6. Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir pašauname į orkaitę. Kepame 35–45 min. Ar keksas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku.
  7. Kai keksas iškepa, atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ataušti ant grotelių.
  8. Mikrobangų krosnelėje pašildome abrikosų džemą, kad suskystėtų, ir aptepame atvėsusio kekso paviršių. Keksą galite papuošti apelsino griežinėliais.

Skanaus!

Pastaba. Keksą kepiau pailgoje kepimo formoje aukštais kraštais.