111
Kitas

Minkšti ir purūs kefyro ir varškės blyneliai

„Užgavėnių dieną visada namuose kepame blynus! Jei oro sąlygos leidžia, tai darome lauke. Turime ir tradiciją – kasmet blynais vaišiname kaimynus, o jie, žinoma, dalijasi savo iškeptais“, – pasakoja tinklaraštininkė iš Kauno.

Tradicijų turi ir vaikai – jie kasmet per Užgavėnes blynų nešasi į mokyklą. Pasak Kristinos, dažniausiai tai būna čirviniai blynai – nes tokiais patogiausia dalintis ir valgyti tiesiog rankomis.

Nors Kristina žino ne vieną blynų receptą, vis tik dažniausiai Užgavėnėms kepa mielinius.

„Mieliniai blynai per Užgavėnes būna dviejų rūšių: vieni saldesni, kiti sūresni. Saldžius valgome su grietine ir uogiene, o prie sūrių labai tinka varškės sūrelio kremas, rūkyta ar sūdyta lašiša ir gabalėlis agurko. Vaikai, žinoma šlamščia saldžiuosius, o suaugusieji dažniausiai renkasi sotesnius blynus su lašiša“, – dalijasi Kristina.

Paprastomis dienomis, ne per Užgavėnes, „Maisto mėgėja“ vaikams kepa lietinius, varškės blynus, čirvinius – mažiesiems tinka viskas, kas saldu.

„O aš labiausiai mėgstu paprastus lietinius blynus, kuriuos valgau padažydama į sviestą. Kaip gardu – sunku net apsakyti! Vyras labiausiai mėgsta bulvinius blynus su varškės ir kefyro padažu. Štai kokie mes skirtingi! Tačiau Užgavėnės suvienija mūsų skonius ir visi patenkinti valgome mielinius blynelius“, – juokiasi Kristina ir kviečia rinktis iš 10 jos siūlomų blynų.

111
Kitas

Minkšti ir purūs kefyro ir varškės blyneliai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją