Užgavėnės – žiemos šventė, kurios metu bandome išvyti žiemą ir prisišaukti pavasarį. Šią šventę išradingai mini daugelis tautų. Ukrainiečiai taip pat švenčia Užgavėnes ir sako: „Be blynų – ne Užgavėnės“, todėl blynų, blynelių ir sklindžių visur iškepama didžiulė gausybė.

Ukrainoje blynais pradedama rūpintis šventės išvakarėse, o kiekviena šeimininkė turi savo slaptą receptą, todėl ir jums rekomenduojame jau šiandien vakare pasigaminti ypatingųjų ukrainietiškų lietinių blynų ir rytoj nudžiuginti savo šeimą!

Ukrainietiški lietiniai

Tešlai: 200 g miltų, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vandens, 2 kiaušiniai, 50 g lašinukų, druskos.

Įdarui: 400 g bulvių, 300 g virtos ar keptos mėsos, 2 svogūnai, 1,5 šaukšto sviesto, petražolių, druskos, pipirų, aliejaus kepimui.

Lietiniai blynai

Gaminimo eiga:

Tešla: nuplauname kiaušinius, įmušame į indą, įpilame pieno, vandens, beriame druskos ir plakame plaktuvu 30–40 sek. Paskui suberiame miltus ir gerai išplakame tešlą, kad neliktų gumulėlių ir neatsirastų oro pūslelių. Vėliau į tešlą pilame tiek vandens, kad ji būtų reikiamo tirštumo, t. y. plonu sluoksniu išsilietų keptuvėje. Prieš kepant blynus, keptuvę gerai įkaitiname, ištepame lašinukais ir plona srovele pilame tešlą, tolygiai ją paskirstant keptuvėje.

Įdaras: išverdame bulves. Supjaustome svogūnus, pakepiname ir sumalame kartu su virtomis bulvėmis ir mėsa. Sudedame susmulkintus petražolių lapelius, prieskonius ir gerai išmaišome.

Sudedame įdarą į blynus ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją