Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė dalijasi traškių sūrio kamuoliukų su Chalapos paprikomis receptu, kuris tikrai patiks visiems!

Pikantiški sūrio kamuoliukai su Chalapos paprikomis

Gamindami sūrio kamuoliukus galite naudoti ir vienos rūšies sūrį, tačiau patartina rinktis mėgstamą sūrių derinį. Tarpusavyje derinant skirtingų skonių sūrius kamuoliukų skonis bus dar puikesnis ir intensyvesnis.

Ingredientai:

  • 300 g mocarelos sūrio;
  • 300 g tepamo sūrio su Chalapos paprikomis (galite keisti rikotos sūriu);
  • 300 g goudos sūrio;
  • 3 šaukštų marinuotų Chalapos paprikų griežinėlių (kiekį reguliuokite pagal savo skonį);
  • 1 šaukštelio Chalapos paprikų marinato;
  • 3 kiaušinių;
  • 5–6 šaukštų miltų;
  • 5–6 šaukštų džiūvėsėlių.
Pikantiški sūrio kamuoliukai su Chalapos paprikomis


Paruošimo būdas:

  1. Sūrius smulkiai sutarkuojame, sumaišome su tepamu sūriu, smulkintais Chalapos paprikų griežinėliais ir jų marinatu. Viską gerai išmaišome.
  2. Drėgnomis rankomis formuojame graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir dedame į šaldymo kamerą 15 minučių.
  3. Puode įkaitiname aliejų.
  4. Sūrio kamuoliukus apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose. Galite šį procesą kartoti kelis kartus, tuomet sūrio kamuoliukai bus traškesni.
  5. Verdame aliejuje 2–3 minutes, kol gražiai apskrunda. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)