Varškės užtepėlė su žalumynais

Reikės:

200 g varškės
1 v. š. grietinės
2 skiltelių česnako
šviežių krapų ir petražolių
druskos
pipirų

Gaminimas:

Visus ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu. Ši užtepėlė puikiai tiks su šviežiomis morkomis, agurkais, kaliaropėmis, taip pat – tepti ant duoniukų.

Gaivioji avokadų užtepėlė


Reikės:

2 avokadų
2 pomidorų
¼ šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
1 v. š. susmulkintų šviežių kalendrų
1 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Avokadų minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite šviežias kalendras. Į avokadų tyrę įspauskite česnaką, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite pomidorus ir susmulkintas kalendras, išmaišykite.

Raudonoji avinžirnių užtepėlė


Reikės:

3 virtų burokėlių
indelio konservuotų avinžirnių
3 v. š. sezamų pastos (tahini)
kelių v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
druskos
pipirų

Gaminimas:

Vietoj konservuotų avinžirnių galite naudoti ir virtus, tada geriausia juos prieš verdant palaikyti užmerktus vandenyje. Visus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu. Prieš ragaujant užtepėlę patartina atvėsinti šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)