Varškės užtepėlė su žalumynais
Reikės:
200 g varškės
1 v. š. grietinės
2 skiltelių česnako
šviežių krapų ir petražolių
druskos
pipirų
Gaminimas:
Visus ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu. Ši užtepėlė puikiai tiks su šviežiomis morkomis, agurkais, kaliaropėmis, taip pat – tepti ant duoniukų.
Gaivioji avokadų užtepėlė
Reikės:
2 avokadų
2 pomidorų
¼ šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
1 v. š. susmulkintų šviežių kalendrų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Avokadų minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite šviežias kalendras. Į avokadų tyrę įspauskite česnaką, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite pomidorus ir susmulkintas kalendras, išmaišykite.
Raudonoji avinžirnių užtepėlė
Reikės:
3 virtų burokėlių
indelio konservuotų avinžirnių
3 v. š. sezamų pastos (tahini)
kelių v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
druskos
pipirų
Gaminimas:
Vietoj konservuotų avinžirnių galite naudoti ir virtus, tada geriausia juos prieš verdant palaikyti užmerktus vandenyje. Visus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu. Prieš ragaujant užtepėlę patartina atvėsinti šaldytuve.