„Bučinukai“ yra puikus pasirinkimas – tiek kaip skanus desertas, tiek kaip užkandis prie kavos ar arbatos. Jų ruošimas yra labai lengvas, tad juos pasigaminti gali visi norintys, nes tai nereikalauja ypatingų pastangų. Taip pat jie gali būti sveikesnis pasirinkimas nei kiti desertai, nes varškė – puikus baltymų šaltinis.

„Šis sausainių receptas mano šeimoje eina iš kartos į kartą. Pirmoji šiuos varškės sausainius pradėjo gaminti mano prosenelė, kuri naudodavo cukrų ir cinamoną jiems pagardinti. Vėliau receptą perėmė mano močiutė, kuri juos gardina cukrumi, cinamonu arba obuoliais. Žinoma, šiandien „Bučinukus“ gamina jau mano mama – pats smagiausias dalykas padėti jai juos gaminti. Tikiuosi pratęsti šią nuostabią tradiciją ir šiuos sausainius kepti ir savo vaikams“, – pasakoja šiaulietė Viktorija Šiupinytė ir dalijasi šeimos receptu.
„Bučinukai“

Reikės:

250 g varškės
200 g sviesto
200-250 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų cinamono

Gaminimo eiga:

* Sviestą ištrinti su varškę, miltus sumaišyti su kepimo milteliais.

* Suberti miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų.

* Iškočioti tešlą kuo ploniau, su stikline išspausti skritulius, tuomet abejose pusėse užbarstyti cinamono su cukrumi ir sulankstyti du kartus per pusę.

* Orkaitę užkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros ir kepti 15-20 minučių, kol paruduos. Palaukti kol atvės ir skanaus!

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Maistas“ projekto „Iš aukso fondo“ dalis. Ankstesnį ciklo straipsnį skaitykite ČIA. Jei ir jūs norite pasidalinti receptu, kurį paveldėjote iš tėvų ar senelių, mielai lauksiu – rašykite: maistas@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją